(VIDEO) ORBANOVO UPOZORENJE SRBIJI: Šta ćemo reći unucima kada pitaju „zašto su vas preplavili migranti“…

(VIDEO) ORBANOVO UPOZORENJE SRBIJI: Šta ćemo reći unucima kada pitaju „zašto su vas preplavili migranti“…

Poslednje upozorenje za Srbiju. 

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je na konferenciji za medije u Nišu sa premijerom Vučićem da je Mađarska uvek otvorena za sve Srbe.

– Mađarska je otvorena za sve Srbe, ako žele da rade, trguju i investiraju ili samo da nas posete. Rado primamo sve Srbe. Nije lako da se čovek takmiči sa vašim premijerom i Srbima kada je reč o gostoprimstvu, ali i mi imamo dušu kao Srbi – kaže Orban.

Na pitanje novinarke da li Orban ima neki politički savet kada je reč o migrantima „ili se sve svodi na zid“, Orban je rekao „da je to veoma teško pitanje i veoma promišljeno i obazrivo treba da se odgovori“.

Pročitajte još:
(FOTO) VUČIĆEVA PREVARA: Deca izbeglice su ćelavi i imaju brade! Sirijci izgledaju kao da su došli iz Afrike…
Migranti izbačeni iz centar u Subotici zbog epidemije Korona virusa
(VIDEO) NAJVEĆI SKANDAL NJEGOVE KARIJERE: Vučić skrivao Koronu od javnosti zbog izbora

– Ako migranti jednom pomisle da Mađarska može da im bude ciljna država onda nikada neće otići. Nema šale oko toga, oko toga se ne sme pogrešiti. U državama u koje migranti masovno stižu menja se život, ako ne za jedan dan onda za nekoliko godina.

„Šta kad nas deca i unuci jednom pitaju zašto ste dozvolili da se promeni država, kultura, etnički sastav… Šta ćemo im reći? – upitao je Viktor Orban.

Orban se zahvalio na pozivu u Niš i rekao da su oni posetom izrazili poštovanje prema srpskom narodu.

– Hvala Srbiji na vođenju računa o Mađarima koji žive ovde. Mnogo je manji broj Srba u Mađarskoj nego Mađara u Srbiji, ali mi ćemo uvek podržati one mere koje će pomoći očuvanje nacionalnog identiteta Srba u Mađarskoj i prihvatamo sve finansijske terete za to – kaže Orban.

BONUS VIDEO: Na koji način su botovi u Srbiji vređali majku kojoj je ćerka silovana, pa ubijena od strane migranata i kako su NVO aktivisti za dokazani zločin tvrdili da je lažna vest, a sve sa ciljem da se zataška migrantsko nasilje možete pogledati u emisiji produkcije Balkan.info posvećenoj migrantskoj invaziji na Srbiju:


Izvor: B92/Dnevna Gazeta/Espreso

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite