DODIK: Ambasadorka SAD iznosi enormne laže i srozava ugled Amerike

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je uloga svakog ambasadora da čuva čast i ugled zemlje koja ga je poslala u misiju, te da nema sumnje da je takva uloga i ambasadora SAD u BiH Morin Kormak, ali je „nemalo iznenađen činjenicom da je iznela enormne laži na njegov račun“.

Dodik (Foto: Screenshot)

„Kormakova je ambasador moćne zemlje koja je dala nemerljiv doprinos na uspostavljanju mira u BiH i stoga sam nemalo iznenađen da je iznela enormne laži na moj račun, optužujući me bez argumenata da ne govorim istinu, iako bi i sama, u časovima iskrenosti, verovatno priznala da je lobirala za kandidaturu Mirka Šarovića na funkciju člana Predsjedništva BiH“, rekao je Dodik „Srni“ na pitanje da prokomentariše stav Ambasade SAD da je Dodikova tvrdnja da SAD žele da vide Šarovića na funkciji srpskog člana Predsjedništva BiH „neosnovana i lažna“.

Predsjednik Srpske je naglasio da razumije Kormakovu, jer bi njeno priznanje značilo priznanje grubog mješanja u unutrašnje stvari državne zajednice, pošto je pokušala da flagrantno vrši pritisak i uticaj na kandidovanje za predstojeće izbore u BiH.

„Cela istina je da je gospođa Kormak uskom krugu saopštila i svog favorita za predsjednika Republike Srpske. Ali, o tome drugi put. Takva arogancija nije dozvoljena nigde, pa ni kod nas, bez obzira na bilo čiju moć“, istakao je Dodik.

On je naglasio da bi ambasador Morin Kormak morala da zna da mešanje u unutrašnje poslove jedne zemlje ne doprinosi njenom napretku, već je samo destabilizuje.

Ambasada SAD: Neosnovane tvrdnje Dodika

Na pitanje kako Ambasada SAD u BIH komentariše poslednje izjave Milorad Dodika, stigao je odgovor:

„Neosnovane i lažne tvrdnje gospodina Dodika o takvim sastancima su kontraproduktivne i služe za odvraćanje pažnje. Umesto razgovora o ovakvim teorijama zavere, sastanci koje mi održavamo fokusiraju se na promovisanje političkog, ekonomskog i društvenog napretka u Bosni i Hercegovini“, saopšteno je iz američke ambasade.

Izvor: Sputnik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite