PREMIJERKA O IZRAELU: Odnosi između naše dve zemlje nikada bolji

PREMIJERKA O IZRAELU: Odnosi između naše dve zemlje nikada bolji

Premijerka Ana Brnabić istakla je u današnjem razgovoru sa ambasadorkom Izraela u Srbiji Alonom Fišer Kam da odnosi Srbije i Izraela beleže stalan napredak kroz unapređenje političkog dijaloga i sve intenzivniju ekonomsku saradnju

Netanjahu (Foto:Prntscr)

Prema njenim rečima, dobri bilateralni odnosi i intenzivniji susreti zvaničnika dve zemlje, naročito u protekloj godini, utiču na povećanje izraelskih investicija u Srbiji u brojnim oblastima i veću trgovinsku razmenu.

Posebnu mogućnost za unapređenje saradnje, premijerka vidi u oblasti IT sektora, inovacija, životne sredine i turizma.

Brnabić je nagovestila da će predstojeći EBRD samit o Zapadnom Balkanu, koji se održava 26. februara u Londonu, biti dobra prilika za susrete sa izraelskim privrednicima, saradnju i planove za buduće investicije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Ambasadorka Fišer Kam istakla je značaj izgradnje memorijalnog centra „Staro sajmište“ i podsetila da su memorijali ovakvog karaktera važni za očuvanje i negovanje kulturnog sećanja i zajedničke istorije dva naroda.

Pročitajte još: Brnabić: Imamo preduslove za uspeh u 2018. godini

Premijerka Brnabić istakla je da će Vlada Srbije nastaviti da radi na ispunjenju planiranih aktivnosti u oblasti restitucije imovine žrtava Holokausta koje nemaju žive naslednike.

Sagovornice su se složile da je Srbija odlukom o restituciji dala primer i dobar model drugim državama za rešavanje ovog pitanja.

Predsednica Vlade zahvalila je ambasadorki Fišer Kam na principijelnom stavu Izraela o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci u ovom, za Srbiju, važnom pitanju.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite