ALBANCI NAS LAŽU: Nijedan podatak u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića nije stigao

ALBANCI NAS LAŽU: Nijedan podatak u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića nije stigao

Beograd nije dobio nijednu informaciju iz istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić

 

Traganje za ubicama Olivera Ivanovića i dalje traje: foto:prtscr)

Beograd nije dobio nijednu informaciju iz istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Na tvrdnje iz Tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici da su spremni da sarađuju sa Beogradom i da su informacije iz istrage prosledili Beogradu, Đurić kaže da je razgovarao sa predstavnicima svih državnih organa i ništa nisu dobili od Prištine.

„Mene takve tvrdnje zabrinjavaju, jer u Beograd ništa nije stiglo. Razgovarao sam sa pravosudnim organima, predstavnicima ministarstva i ništa nisu dobili od Prištine. To govori o karakteru istrage“, rekao je Đurić za RTS.

Govoreći o izveštaju Antonija Guterasa koji će danas biti pred Savetom bezbednosti UN – opomene Prištini i zahtev da se otkriju ubice Olivera Ivanovića, Đurić kaže da samo održavanje sednice Saveta bezbednosti o Kosovu i Metohiji užasno nervira separatiste u Prištini, jer to dokazuje da na KiM ništa nije rešeno.

„Iako su jednostrano pokušali da reše status, još uvek na nivou svetskih organizacija ta tema nije regulisana kako njima odgovara. Za nas je to prilika da iznesemo istinu o tome šta se tamo dešava, o položaju našeg naroda“, naglasio je direktor Kancelarije za kiM.

Govoreći o Strategiji o proširenju EU, on je rekao da je to dobra i važna vest za Srbiju i da pokazuje da porastao ugled naše zemlje u Međunarodnoj zajednici i da sada zauzima bolje mesto.

„To mnogo znači po pitanju naše borbe za očuvanje KiM, zato što jača Srbiju u Evropi i znači da imamo veći kapacitet. Nije čudo što su Prištini pomalo ljubomorni na sve to“, rekao je Đurić.

On je naglasio da je to rezultat politike koju vodi predsednik države i Vlada Srbije, te da je dobar odnos sa EU važan zbog ukupnog spoljno političkog položaja Srbije, zbog ekonomije, investicija.

Dodaje i da bi voleo da se Zajednica srpskih opština mnogo češće pominje u međunarodnim krugovima.

Upitan da li su problemi Srba na KiM mogli ranije da budu rešeni ranije, pre posete predsednika države, on je rekao da je u prethodnom periodu urađeno mnogo toga.

„Poseta predsednika je za njih značila da je Srbija sa njima, da će imati podršku da ostanu i opstanu. Za ostatak Srbije da ljudi sa KiM dobiju lice – ime i prezime, kao što je mali Vasilije, Dubići, Milan Kovačević. Pokrenuo se talas solidarniosti, što je veoma važno“, naglasio je Đurić.

On je podsetio da je država u prethodne četiri godine izgradila ili obnovila 42 crkve i manastire na KiM, da je urađeno novo porodilište, bolnica, domovi zdravlja, ambulante, mnigo novih škola.

„U prethodne četiri godine završili 888 kuća i stanova za naše ljude na KiM. Udvostručićemo naše napore u 2018. godine, jer će osim državne pomoći i pojedinci“, zaključio je Đurić.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite