OBJAVLJEN SPISAK: Ovo su haški svedoci koje je general Šuk ubio za Haradinaja!

OBJAVLJEN SPISAK: Ovo su haški svedoci koje je general Šuk ubio za Haradinaja!

Američki general Stiven Šuk, koji je na Kosovu bio zamenik šefa Unmika, direktno je odgovoran što su likvidirani gotovo svi svedoci u haškom procesu protiv Ramuša Haradinaja, zbog čega je ovaj krvnik, sada premijer Kosova, i oslobođen.

Američki general Stiven Šuk (Foto: Printscreen)

Šokantne detalje o prljavom američkom generalu otkrio je ekspert nemačke vlade Martin Hajperc, koji je boravio na Kosovu kao finansijski ekspert u zvaničnoj misiji Civilne kancelarije. On je o svemu što je video na KiM objavio knjigu „Makijato diplomatija – Kosovo, mrtvi ugao Evrope“, u kojoj, između ostalog, ukazuje i na spregu pojedinih međunarodnih zvaničnika i kosovskih mafijaša koji su preuzeli vladavinu tom državom.

Kako Hajperc piše, informacije o generalu Šuku dobio je od visokog komesara UN iz Badena.

– Bivši američki general Stiven Šuk, a sada jedan od najviše rangiranih ljudi ovde u Unmiku, ima poveći kriminalni dosije i usko je povezan sa ovdašnjom elitom. Pored sebe uvek ima dve-tri zgodne devojke sa Kosova. On je odao imena krunskih svedoka protiv Haradinaja, koji su posle toga ubijeni. Mom poznaniku je rekao da čovek mora nekog da skloni s puta ako to odgovara višim instancama – prenosi Hajperc podatke do kojih je došao.

Nakon ovog šokantnog otkrića postaje jasno zašto su gotovo svi svedoci protiv Haradinaja, njih gotovo 30, jedan za drugim likvidirani iako su neki od njih čak imali i zaštitu i krili su ih pod lažnim imenima. Surovo su ubijani i članovi njihovih porodica.

Kada je 2007. godine Šuk napustio Kosovo, pre kraja mandata (do sada se samo nagađalo o razlozima i šuškalo da to ima veze sa korupcijom i spregom s mafijašima), više nije preostao niko ko bi posvedočio o zverstvima koje je sadašnji premijer Kosova počinio u uniformi OVK. Godinu dana kasnije on je oslobođen u Hagu, tri godine nakon što se dobrovoljno predao Tribunalu.

Ljuban Karan, potpukovnik u penziji

Verujem da je Nemac izneo istinu o tajnoj ulozi američkog generala Stivena Šuka, koji to sigurno nije radio na svoju ruku, nego po instrukcijama neke moćne službe

Boris Malagurski, novinar

Ako je Šuk odavao podatke o svedocima, vidimo da Amerikanci ne prezaju ni od potpisivanja smrtnih presuda samo da bi osigurali svoje finansijske i geopolitičke interese

Izveštaj o svemu ovome i Šukovoj umešanosti navodno je napravila i nemačka obaveštajna služba, međutim, očigledno je cela priča zataškana zarad viših interesa – nezavisnog Kosova pod američkim protektoratom.

Šuk se kasnije ipak vratio na Kosovo, gle čuda, kao savetnik Hašima Tačija i Haradinajeve partije.

Atentat u parku pored Esenberškog jezera

Martin Hajperc je u knjizi opisao i kako se svedoka rešavao Haradinajev ratni drug, jedan od vođa OVK Fatmir Ljimaj, kasnije ministar saobraćaja u vladi u Prištini.

Ljimaj je zverski mučio i ubijao zatočene srpske civile u selu Klečka.

U jednom logoru na obodu sela zatvorenici su kosom masakrirani, a osim toga, jedan deo logora pretvoren je u javnu kuću u kojoj su zatvorenice, žene i devojčice, sistematično silovane. Bilo je preživelih saučesnika koji su bili spremni da daju izjavu, ali samo jedan od postupaka pokrenutih protiv Ljimaja tekao je s izgledom na uspeh.

– Glavni svedok optužbe nekadašnji nadzornik logora detaljno je dokumentovao zločine, ali je u Duizburgu, gde se skrivao u okviru programa zaštite svedoka, nađen mrtav u parku kod Esenberškog jezera. Nakon toga više nije bilo izjava koje bi mogle da se upotrebe, pa je sud morao da obustavi postupak protiv Ljimaja – piše Hajperc, kog je posebno pogodilo što je svedok ubijen u njegovoj zemlji.

Drecun: Već je trebalo ispitati ulogu generala Šuka u likvidacijama

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun za Srpski telegraf potvrđuje da su Albanci sistematski korumpirali međunarodne zvaničnike i da je do sada trebalo ispitati ulogu generala Stivena Šuka u likvidacijama.
Drecun: Albanci su međunarodnim zvaničnicima davali novac, drogu, nameštali im prostitutke, neke su i oženili

– To je radila Tačijeva ilegalna obaveštajna služba ŠIK, kojom rukovodi Kadri Veselji. Oni su mnoge međunarodne zvaničnike pridobijali da rade u njihovu korist na taj način što su im davali novac, drogu, nameštali im prostitutke, neke su i oženili. Poznate su i orgije koje su mnogi međunarodni zvaničnici pravili na Kosovu vikendom, to su bile žurke pune droge i prostitutki. Epilog je bio da su oni potom otkrivali imena svedoka, koji su nestajali ili bili ubijani – kaže Drecun.

EVO nekih od likvidacija svedoka protiv Haradinaja

2001.

Ismet Musaj ubijen neposredno pred početak suđenja grupi za slučaj „Dukađini“ u Prištini

2002.

Sadik Murići ubijen iz vatrenog oružja u Peći

Veselj Murići likvidiran iz automata

Bekim Mustafa i Avni Eljazaj ubijeni vatrenim oružjem

Smailj Hardaraj ubijen iz vatrenog oružja u zasedi u mestu Vitomirica kod Peći

2003.

Tahir Zemaj (ubijeni i sin Enis i brat Hasan) likvidiran u zasedi u Peći

Iljir Seljimaj i supruga njegovog brata Ferida ubijeni vatrenim oružjem u zasedi u Peći

Sabahete Toljaj i Isuf Hakljaj, pripadnici KPS, ubijeni u zasedi

2005.

Sadik Musaj ubijen iz pištolja

Đeljadin Musaj ubijen vatrenim oružjem u zasedi kod benzinske pumpe kod Peći

2007.

Kujtim Beriša stradao u Podgorici u misterioznoj saobraćajnoj nesreći.

Ko je Stiven Šuk

Rođen 1953. u Mičigenu.

Na mesto zamenika šefa Unmika došao je posle vojne službe u BiH (Sfor) i na Kosovu (Kfor).

Dve godine je bio predstavnik NATO u Sarajevu, dve godine proveo u Bondstilu.

Vraćen je u Ameriku pre isteka mandata, krajem 2007, bez zvaničnog objašnjenja.

Ko je Martin Hajperc?

Na Kosovu organizovao privredno i finansijsko odeljenje Međunarodne civilne kancelarije.

Savetnik u nemačkom ministarstvu odbrane i investicionoj banci u Luksemburgu.

Bio je zamenik šefa administracije ministra finansija Volfganga Šojblea i lični savetnik Žan-Kloda Junkera.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite