EVO ŠTA JE REKLA O UBICAMA: Žena Olivera Ivanovića se oglasilo povodom hapšenja počinilaca

Dva pripadnika kosovske policije iz stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice Dragiša Marković (48) i Žarko Jovanović (48) privedena su u subotu uveče zbog sumnje da nisu zaštitila mesto zločina na kojem je ubijen Oliver Ivanović!

Milena Ivanović (Foto: Screenshot)

Kako je saopštio tužilac koji vodi istragu NJazi Redža, osumnjičeni su „manipulisali dokazima“.

– Bili su na dužnosti i nisu valjano zaštitili mesto zločina neposredno posle ubistva Olivera Ivanovića. Određen im je pritvor do 48 sati – rekao je Redža za kosovske medije.

Vera u pravdu

Članovi porodice Olivera Ivanovića očekuju da će policija uskoro uhapsiti i osumnjičenog za ubistvo.

– Imena policajaca koji su privedeni mi ne znače ništa, ne znam ko su ti ljudi. Ovo privođenje samo po sebi ne znači ništa, ipak očekujem da će oni reći za koga su radili i da će osumnjičeni za ubistvo biti uskoro priveden pravdi. Važno je da se nešto dešava i pomera sa mrtve tačke. Očekujem i da ćemo uskoro dobiti nove informacije jer nam znači bilo šta u vezi s istragom, i Oliver toliko zaslužuje – kaže Milena Ivanović, udovica Olivera Ivanovića.

Oliverov brat Miroslav Ivanović siguran je da će pripadnicima policije biti produžen pritvor na 30 dana.

– Raspitivao sam se o njima, ali ništa nisam uspeo da saznam. Po isteku 48 sati siguran sam da će im sudija produžiti pritvor na 30 dana. U Kosovskoj Mitrovici je velika skupina novih ljudi i nemoguće je sve poznavati, ali me ne iznenađuje što su Srbi. Logično je da oni znaju ko je ubica i to moraju otkriti. Ipak je prošlo skoro mesec dana i neko mora biti uhapšen – kaže Miroslav.

Saradnja sa Prištinom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da prištinska policija sa mesec dana zakašnjenja šalje informacije u Beograd.

– Dobro je što su, iako sa mesec dana zakašnjenja, prištinski organi počeli da šalju za Beograd informacije o ovom terorističkom činu. Neophodna je tesna saradnja po ovom pitanju, naši organi će pažljivo sagledati sve što im bude dostavljeno jer je pronalaženje ubice naš vitalni interes. Ko god da je ubica, kog god da je porekla ili vere, neprijatelj je svih koji žive kako u našoj južnoj pokrajini tako i celoj republici i mora biti izveden pred lice pravde – poručio je Đurić.

Vučić: Ubica mora biti procesuiran

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče povodom hapšenja pripadnika kosovske policije u slučaju ubistva Olivera Ivanovića da će Beograd sarađivati sa Prištinom.

– Bilo ko da je ubica, Srbin, Albanac, stranac, nadam se i izražavam nadu da će ubice biti otkrivene i procesuirane. Mi već imamo neku sliku, ali ne bih da govorim ništa zvanično, sačekaćemo i nadam se da će ubice biti pohvatane i mi ćemo sarađivati s Prištinom na svaki način – rekao je Vučić.

Racije na dve lokacije

Prema saopštenju za štampu inspektora, pripadnici policije uhapšeni su pod sumnjom da su manipulisali dokazima. Inspektorat je saopštio da su, pored hapšenja, izvršili racije na dve lokacije u severnoj Mitrovici. „Danas (10. 2. 2018) po podne istražitelji PIK i KP primjenjuju naređenje Osnovnog suda u Mitrovici i pretresene su dve lokacije u severnom delu Mitrovice“, navodi se u saopštenju. Tokom napada „konfiskovan je TT strelac i dva 9-inčna kertridža kalibra 7,62 mm koji će služiti za dalje krivične postupke“.

Branimir Stojanović, bivši zamenik premijera Kosova

Veliko je pitanje šta je ovde tačno, a šta spinovanje, međutim, očigledno se radi o nameri da se baci senka na lokalne Srbe i da se onda stane sa objavljivanjem podataka iz istrage kako bi u vazduhu lebdelo uverenje da su Srbi odgovorni za tragediju.

Dušan Janjić, direktor Foruma za etničke odnose

To nije iznenađenje jer na severu nema koga drugog da uhapse iz KPS nego Srbe. Istraga sada treba da dokaže da li su oni to zaista uradili jer će se u tome tražiti da li je bilo saradnje sa Beogradom. Mora se imati u vidu da su obojica nevina dok se ne dokaže drugačije.

Hornologija atentata

16. januar – upucan Oliver Ivanović ispred sedišta svoje Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“

Pogođen je u gornji deo tela sa šest metaka iz pištolja zastava M70A, poznatog kao duga devetka
Telo Ivanovića pronašla je komšinica koja je krenula u prodavnicu

Lekari su u 9.30 objavili da je Ivanović preminu.

Tužilaštvo saopštilo da se ubistvo dogodilo „iz automobila u pokretu“

Zapaljen automobil opel astra bez registarskih tablica pronađen je u obližnjoj ulici

10. februar – privedena dva pripadnika kosovske policije zbog manipulacije dokazima.

Izvor: Srpski Telegraf

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite