RUSIJA POSTAJE I POMORSKA SILA: Preko 100 ratnih brodova i podmornica plovi svetskim morima

Rusija koristi 100 ratnih brodova i podmornica za osiguravanje bezbednosti plovidbe svetskim morima. Zona dejstva snaga Ratne flote Moskve  odavno ne završava na granicama mora na koja Rusija izlazi.

Ruska mornarica (Foto: Wikimedia)

Na današnji dan od 70 do 100 ruskih ratnih brodova i podmornica plovi svetskih morima, rekao je glavni komandant Ratne mornarice Rusije admiral Vladimir Koroljev u intervjuu za vojni list Crvena zvezda.

Na pitanje novinara šta potvrđuje okeanski status Ratne mornarice Rusije, Koroljev je odgovorio da nikakva potvrda nije potrebna, jer se zona dejstva snaga Ratne flote Rusije odavno ne završava na granicama mora na koja Rusija izlazi.

– Uspostavili smo vojno prisustvo u svetskim morima i spremamo se da realizujemo zadatke u svakom regionu. U različito vreme u morima i okeanima nalazi se od 70 do 100 ratnih brodova i podmornica – rekao je glavni komandant Ratne mornarice Rusije.

On je naveo da se Ratna flota trudi da realizuje zadatke ministra odbrane Sergeja Šojgua o povećanju prisustva  Rusije u svetskim morima. Koroljev je napomenuo da ti zadaci nemaju agresivnu konotaciju.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite