NEREDI U ITALIJI: Nasilje na skupu anti-EU stranke (VIDEO)

Sukobi između policije i demonstranata izbili su u Bolonji  i ekstremno levičarskih grupacija koje su pokušale spreče unapred zakazan skup anti-EU stranke Forca Nova. Pripadnici policije su sprečili grupu demonstranata okupiraju trg Galvani gde je planirano održavanje protesta ultra-desničarske partije. 

Jedinice za razbijanje demonstracija (Foto: Flickr)

Snimci pokazuju stotine demonstranata u sukobima sa policijom, koji su nosili transparent „došli smo na trg i nećemo da odemo“, dok su pokušavali da nasilnim putem spreče skup suparničke političke opcije.

Neredi su došli u toku izborne kampanje za parlament Italije koja su zakazani za 4. mart. Ankete su pokazale da desno orijentisane stranke vode, ali nije verovatno da će osvojiti apsolutnu većinu što bi moglo da dovede do situacije u kojoj niko ne može da formira vlast.

Koalicija Berluskoni-Salvini-Meloni ima tendenciju rast, obzirom da sve veću količinu migrantskog nasilja u zemlji i porast broja tražioca azila.

 

Prema lokalnim medijima petoro osoba je povređeno, uključujući i jednog policajca. Na trgu je postavljeno 20 oklopljenih vozila kao i vodo top.

Nasilni demonstranti su izgurani sa trga u okolne ulice, a očekuje se da će skup Forca Nove početi kao što je i predhodno planirano.

 

Izvor: Express.UK

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite