ŠEŠELJ: Most preko Ade da nosi ime četničkog generala Draže Mihailovića (VIDEO)

Nosilac liste Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i kandidat za gradonačelnika Miljan Damjanović podsetili su danas građane na jedan davni dug Grada Beograda. 

Šešelj sa pristalicama (Foto: Screenshot)

„Braćo i sestre, Beograd ima veliki jedan dug, dug prema slavnom srpskom generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću. Krajnje je vreme da se taj dug oduži i da se Draži Mihailoviću podigne spomenik kakav zaslužuje i da se jedan od gradskih objekata, velikih gradskih objekata, nazove njegovim imenom,“ obratio se ovim rečima Šešelj sa pločnika Knez Mihajlove, srca Beograda.

„Beograd je skupo platio ovaj most preko Ade. Zbog Đilasove vlasti koja se ugrađivala na raznorazne načine, most je koštao dvaput skuplje nego što u novcu vredi, a još nisu ni sve okolne saobraćajnice dovršene. Ali, taj novac je novac građana Beograda i građana Srbije. Iako je delom pokraden, onaj deo koji je ugrađen u most, most čini mostom svih građana Beograda. Građani Beograda su se već jednom izjašnjavali koje ime da daju mostu. Mi srpski radikali smo bili listom tada da se most nazove imenom Draže Mihailovića. Većina je bila za to i onda su se svi ućutali. Vreme da prekinemo ćutanje, da mostu damo ime generala Dragoljuba Draže Mihailovića, jer to general Mihailović i te kako zaslužuje!“ istakao je Šešelj.

Izvor: Pravda

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite