“TURISTI“ IZ IRANA: Iranci grubo zloupotrebljavaju bezvizni režim sa Srbijom!

Srbija će sprečiti zloupotrebe bezviznog režima sa Iranom i pooštriće kontrolu, izjavio je danas potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasim Ljajić.

(Foto: Screenshot)

U Srbiji je 485 tražilaca azila iz Irana, od kojih je većina zloupotrebila bezvizni režim, rekao je Ljajić novinarima na skupu srpskih i iranskih privrednika.

Ističe da bi problem trebalo rešiti do 8. marta, pošto će tada biti uvedena direktna avio-linija između Beograda i Teherana.Napomenuo je da je od ukidanja viza 7.000 Iranaca došlo u našu zemlju, i da su neki od njih pokušavali da odu do zapadnoevropskih zemalja, tražeći azil i boravište.

– Interes Srbije je da zadrži bezvizni režim sa Iranom zbog privlačenja većeg broja iranskih turista i privrednika iz Irana, ali istovremeno da spreči zloupotrebe bezviznog režima – izjavio je Ljajić, te dodao da tražimo način da sprečimo takve slučajeve.

Zaista bi bila šteta da se ponovo vratimo na vizni režim, najpre politicki to ne bi bilo korisno, a sa druge strane, ekonomski bi bilo štetno, zbog toga što mi želimo da privučemo sto veći broj iranskih turista, poručio je ministar.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite