BITKA ZA KONTROLU VAŠINGTONA: Tramp smenjuje šefa za nacionalnu bezbednost!

Donald Tramp odlučio je da generala Herberta Makmastera smeni sa funkcije svog pomoćnika za nacionalnu bezbednost – objavio je The Washington Post.

General Mekmaster (Foto: Screenshot)

Ovaj antitrampovski list tvrdi da šef države već traži Makmasterovog naslednika i ne želi da smena za sadašnjeg pomoćnika ne bude ponižavajuća.

The Washington Post navodi da će odlazak Makmastera biti uvod u seriju drugih kadrovskih tumbanja u Beloj kući.

Isti list procenjuje da je predsednik SAD dobro raspoložen jer je zadovoljan svojom odlukom da uvede carine na uvoz aluminijuma i čelika i dogovorom o susretu sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

Agencija Bloomberg tvrdi da Tramp povodom Makmastera još nije doneo konačnu odluku.

Makmaster je na mesto pomoćnika došao u februaru 2017-te, nakon iznuđene ostavke generala Majkla Flina.
The Washington Post tvrdi da je Tramp već naložio šefu aparata Bele kuće – generalnu Džonu Keliju – da započne potragu za „figurom koja bi zamenila Makmastera“.

Kod Makmastera mu se nisu sviđali njegova preterana oštrina i predugi brifinzi za novinare.

Među kandidatima su bivši stalni predstavnik SAD u UN Džon Bolton i Džozef Kit Kelog, šef aparata Saveta za nacionalnu bezbednost, tela koje funkcioniše „pri Beloj kući“. Pominju se takođe – i sa ništa manjim šansama – i vice-predsednik korporacije Ford Stiven Bigun, šef korporacije Oracle Safra Kac i direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Majk Rodžers.

Sam Makmaster nije direktno demantovao „vesti“ o svojoj smeni.

Novinarka telekanala ABC Tara Palmeri primetila je Makmastera pred zapadnim krilom Bele kuće i uspela da ga pita da li će „podneti ostavku“. A on joj je uzvratio:

„Svako u nekom momentu napušta Belu kuću“.

Usledilo je „potpitanje“: „Hoće li to sa vama biti brzo?“

Makmaster je samo izgovorio: „Ja radim svoj posao“.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla je novinarima da se Makmaster „bavi velikim problemima kao što su Severna Koreja, Rusija i Iran“.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite