DAČIĆ: Tačno je Plenkoviću da mi nismo isti, Srbi za razliku od Hrvata nisu bili uz Hitlera!

„Ja nisam govorio o ratu, nego o diplomatskom ratu koji Hrvatska izaziva, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, reagujući na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da nije dobro upotrebljavati takve reči. Poručio je Hrvatskoj „tačno je da nismo jednaki“.

Minsitar spoljnih poslova (Foto: Screenshot)

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, osvrćući se na izjavu ministra Ivice Dačića da će, ukoliko Hrvatska želi diplomatski rat, to i dobiti, naveo da korišćenje te reči nije dobro, i da Srbija i Hrvatska nisu iste jer niko u Zagrebu nije davao izjave kakve je davao ministar Aleksandar Vulin niti je iko oskrnavio srpsku zastavu u Saboru.

„Tačno je da nismo jednaki, mi nismo bili na strani Hitlera, nismo vršili Holokaust nad Jevrejima i Hrvatima, nismo terali Hrvate da nose obeležja kao što su Srbi i Jevreji morali da nose za vreme Drugog svetskog rata, Jevreji žute, a Srbi plave trake“, rekao je Dačić na Plenkovićevu izjavu da „nismo u ovoj priči isti“.

„Nismo bili ni 90-ih, a nećemo biti ni u budućnosti“, rekao je ranije danas hrvatski premijer.

Dačić je, osvrćući se dalje na to, rekao da nismo isti, jer Srbija ne negira zločine, nego ih kažnjava.

„Nismo isti, jer mislimo da je ovo što Hrvatska radi čista glupost, i da je bolje da se bavimo razvojem naših odnosa nego da vodimo diplomatski rat. I Plenković sve to zna, ali misli da mu to donosi političke poene. I to je žalosno“, zaključio je šef srpske diplomatije.

Izvor: N1

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite