Ispisuju decu i šalju ih u privatne škole, zbog verskog i rasističkog nasilja od strane dece migranata!

Tolerancija prema islamizaciji dovela je do porasta anti-semitskog nasilja u Nemačkoj. U nekim regionima države situacija je postala toliko loša da su jevrejeski roditelji počeli da šalju svoju decu u posebne škole namenjene samo za Izraelce. Ipak to povlači pitanje šta je sa roditeljima koji nemaju novca za privatne škole. 

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Serija maltretiranja dece od strane maloletnih migranata zbog toga što neveruju u Alaha, jedu svinjetinu ili jednostavno zbog evropskog porekla i boje kože, kulminirali su ispisivanjem dece iz škola i slanjem na privatno obrazovanje, a problem se ne svodi samo na jevrejsku decu već su njegove žrtve u osnovi ne-muslmani uključujući hrišćansku decu ili decu ateista.

Protekle nedelje migranti su napali nekoliko nemačkih crkava, a dogodili su se i verski motivisani napadi noževima na ljude koji su samo nosili krst oko vrata.

Nakon napada na muškarca (21) od strane Sirijca izbeglice (19) u multikulturalnoj četvrti Berlina, „Centralni Savet Jevreja“ je savetovao da Jevreji više ne nose verska obeležja. Vlast Angele Merkel odbila je da se oglasi po pitanju eskalacije verskog nasilja i rasizma među migrantima, kao i da predloži strategiju za suzbijanje ovakvih vidova mržnje.

Nedavni protest protiv anti-semitizma u Berlinu je prekinut posle 15 minuta zbog pretnji po bezbednost. Učesnici su maltretirani od strane migranta iz većinski islamskih zemalja.

Povodom nasilja oglasila se i Alis Veidel iz opozicione Alternativa za Nemačku istučući da su vrednosti koje dele Nemci nešto o čemu nema pregovara, što je naročito bitno za one koji tvrde za sebe da su izbeglice. Islamska netolerancija i socijalna pomoć koju im daje država su samo deo propale ideje „utopije različitosti“ i mora da se prekine sa takvom praksom, naglasila je Veidel.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite