IMAJU PRAVO NA OKUPLJANJE: Upravni sud poništio odluku MUP-a i dozvolio skup SRS u Hrtkovcima

Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu poništilo je rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije o zabrani okupljanja Srpske radikalne stranke u nedelju, 6. maja u Hrtkovcima, saopštila je danas ta stranka.

Skup SRS (Foto: Screenshot)

SRS je navela da nakon presude Upravnog suda Odeljenja u Novom Sadu, više ne postoji nijedan pravno valjan razlog za zabranu skupa 6. maja u Hrtkovcima, ispred zgrade Doma kulture „Sveti Sava“, od 11 do 13 časova.

Ta stranka je navela da bi svaki eventualni pokušaj zabrane predstavljao zloupotrebu i doveo u pitanje nezavisnost sudske grane vlasti.

SRS je podsetila da je tužbu Upravnom sudu „na nezakonito Rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova â?? Uprave policije o neosnovanoj zabrani okupljanja u Hrtkovcima“ podnela blagovremeno.

Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu je odluku o poništenju rešenja Uprave policije donelo u ponedeljak, 30. aprila, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je u ponedeljak da garantuje da 6. maja u centru Hrtkovaca nikakvih skupova neće biti i da je odluka o zabrani najavljenih skupova na toj teritoriji doneta na osnovu procene da bi najavljeni skupovi bili štetni po bezbednost građana.

MUP je ranije saopštio da neće dozvoliti okupljanja 6. maja u selu Hrtkovci.

– Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo skupove u ovom mestu, nijedno okupljanje neće biti dozvoljeno. Zvanična rešenja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biće uručena u zakonskom roku. MUP će preduzeti sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedilo sprovodjenje donetih rešenja – navedeno je u tom saopštenju.

Izvor: Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite