Migranti izazvali nerede, razlog smanjenje socijalne pomoći zbog dilovanja droge u kampu!

Migranti izazvali nerede, razlog smanjenje socijalne pomoći zbog dilovanja droge u kampu!

Neredi zadesili su francuski grad Nanat zbog odluke lokalnih vlasti da smanji socijalna davanja migrantima zbog epidemije narkomanije u azilantskom centru, piše francuski list France Bleu. Ileglani migranti su se pobunili tvrdeći da se radi o navodnoj diskriminaciji, iako dobijaju pomoć uprkos činjenici da nisu poreski obveznici države.

Ilegalni migranti (Foto: Screenshot)

Prema lokalnim vlastima odluka je donesena nakon što je otkriveno da su takozvane izbeglice unutar centra koristile novac kako bi kupovale drogu, što je stvorilo učestalije probleme sa migrantskom populacijom.

Zbog nasilnosti pobune policija je bila primorana da interveniše, a azilantskom centru je naneta velika materijalna šteta. Tražioci azila su razbijali prozore, uništavali nameštaj i kompjutere.

Na sreću nije bilo povređenih uprkos činjenici da su nasilne izbeglice gađale policiju kamenicama. Migranti su besni zbog odluke regiona Loire-Atlantik da im isplati manje novca, zbog epidemije narkomanije u azilantskom centru. Pre odluke migranti su primali 300 evra mesečno džeparca, nakon što bi im država namirili potrebe u vidu smešataja, hrane, odeće i plaćenih računa za komunalije, a sada je ta suma 60 evra mesečno.

Sedmoro mladih azilanata je uhapšeno i trenutno se nalaze u pritvoru. Suđenje im je zakazano za sredinu jula. Obezbeđenje u azilantskom centru je pojačano na račun poreskih obveznika.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite