DESNIČARI PORUČUJU: Ne igrajte se opet sa našim strapljenjem, Kosovo neće igrati u Novom Sadu!

Prema navodima inicijative „Nema predaje Kosova i Metohije“ spekulacije o mogućem učešću karate reprezentacije takozvane države Kosovo na evropskom prvenstvu koje će se održati od 09 – 13 maja ove godine u Novom Sadu postaju sve realnije po najavama zvaničnika karate saveza kako onih u Prištini tako i u Beogradu.

Paljenje zastave takozvanog Kosova na protestu inicijativa (Foto: Screenshot)

Posle najavljene utakmice rukometašica u Kragujevcu a zatim u Kovilovu ne tako davno, koja je otkazana u zadnjem momentu, na redu je novi pokušaj implantacije „Kosovske“ nezavisnosti u našoj zemlji kaže za Dnevnu Gazetu jedan od pokretača inicijative Nemanja Petrović.

„Očigledno je plan vlasti u Srbiji da upornim guranjem ovakvih događaja slome otpor narodu i njihovim stalnim organizovanjem dosade stanovništvu koje bi na kraju i pokleklo i dozvolilo odigravanje ovakvih utakmica. Njihovo uporno nametanje „Kosovske“ nezavisnosti kao realnosti koju srpski narod treba i mora prihvatiti počinje ozbiljno da dovodi do nestabilnosti u zemlji iako se oni trude da preko svojih medija to opovrgnu praveći lažne afere kojima skreću pažnju javnosti“ kaže Petrović.

Kao i onomad u susret rukometaške utakmice nećemo ostati u foteljama i gledati kako ponižavate srpski narod na sve moguće načine, u to budite sigurni najavljuje Petrović. I ovoga puta ćemo ustati, dići svoj glas a i ceo Novi Sad kako bi sprečili najavljeno učešće reprezentacije takozvane države „Kosovo“ na ovom turniru.

Igrate se našim, a i strpljenjem celokupnog srpskog naroda iznova i iznova, ali Vas to neće dovesti do cilja u to budite uvereni. Ovom prilikom obaveštavamo kako Novosađane tako i celu Srbiju da ukoliko bude potrebno blokiraćemo ceo grad da do najavljenog učešća „Kosova“ ne dođe. Ipak pozivamo kako Karate Savez Srbije tako i nadležne organe da na vreme i sami spreče događaj čijim bi odigravanjem prekršili Ustav republike Srbije jer u suprotnom mi ćemo taj Ustav braniti po svaku cenu, stoji u današnjem saopštenju inicijative!

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite