OČEKIVALI SMO DA ĆE NAS UBITI: Preko 200 migranata napalo policajce, da bi sprečili deportaciju lažnog azilanata!

Preko 200 afričkih migranta napalo je policiju u nemačkom azilantskom centru Elevange, tokom sprovođenja derpotacije jednog od migranata iz Konga. Grupa huligana koji su u Nemačku ušli tvrdeći da su izbeglice sprečila je organe reda i zakona da lažnog izbeglicu odvedu na aerodrom i deportuje ga nazad u matičnu zemlju, usput plaćajući njegovu avoinsku kartu novcem poreskih obveznika Nemačke.  Kako svedoče policajci nivo agresije je bio toliki da su se uplašili da će biti ubijeni od strane migranata.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Tri policijska automobila poslata su u migrantski centar Elevange na jugu Nemačke, kako bi deportovali migranta od 23 godine kome je apliikacija za azil odbijen, jer je ustanovljeno da nije progonjen u svojoj zemlji porekla.

Oko 200 azilanata mahom iz Afrike okružilo je policijska kola koja su poslata kako bi odvezla migranta do aerodroma gde mu je bio pripremljen put za Kongo.

Migranti su udarali automobile i načinili veliku materijalnu štetu vozilima, azilanti su u napadu pretili policiju da mora da skine lisice privedenom lažnom izbeglici ili će biti većeg nasilja.

Nemačka policija nije uspela da pošalje pojačanje, zbog čega su policajci plašeći se za svoj život pustili lažnog azilanta i povukli se iz centra. Migrant je nakon toga pobegao iz migrantskog smeštaja i sada je ispod radara policije, a sumnja se da se integrisao u neki od migrantskih kvartova.

Potparol lokalne policije je povodom napada izjavio“bili su jako agresivni i pretili su nam sve više i više, bili smo primorani da se povučemo. Put koji je bio potreban policiji da pojača naše ljude u azilantskom centru je bio predug i nikako ne bi stigli na vreme“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite