LOVREKOVIĆ: Pozivam na hitan sastanak lidera Novog Sada, Kosovo ne sme da nastupi!

Nedopustiv je stav da okupirani deo teritorije, nastupi kao samostalna reprezentacija u Novom Sadu, na smotri najboljih evropskih karatista. Sramna je priča da će to učiniti bez zastave – ne mogu ni tako, mogu jedino pod svojom matičnom zastavom: srpskom – kaže novosadski novinar i društveni aktivista Tomo Lovreković, koji je najavio da će za vikend inicirati i organizovati sastanak svih relevantnih faktora, kako bi se ova sramota sprečila.

Tomo Lovreković (Foto: Screenshot)

-Pozvaću zvanično na sastanak predstavnike svih patriotski orijentisanih političkih stranaka, ali i nevladin sektor, ugledne novinare, profesore, kulturne radnike, kao i navijače i druge ličnosti i organizacije prisutne u javnom životu, odnosno sve one kojima je dostojanstvo bitna stavka. Očekujem da se u ovom slučaju prevaziđu sujete, podele i jurnjava za poenima i da zauzmemo čvrst i dostojanstven stav: poniženje neće proći – ističe Lovreković.

On poziva i ministarstvo sporta, odnosno unutrašnjih poslova da reaguju ovim putem i zaštite Ustav, zakone, ali i dignitet Srbije, a postavlja i pitanje odgovornosti predsednika karate saveza.

– Slavoljub Piper je mesecima unazad znao da je ovo moguće. Kada već nije bio sposoban da izlobira nepriznavanje saveza takozvanog „Kosova“, zašto nije učinio nešto da se naši sportisti ne sreću međusobno i da oni ne gostuju ovde? Za takve stvari se mora gubiti fotelja, kao opomena drugima – zaključuje Lovreković.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite