OTVORENO UVOĐENJE ŠERIJATA: Muzej u Italiji pokrio razgolićene statue ćebetom, na zahtev muslimana! (FOTO)

Nova pravila!

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Statua legendarnog grčkog generala i državnika Epaminondasa iz Tebe, prekrivena je ćebetom kako ne bi uvredila muslimane koji posećuju muzej, bez obzira na činjenicu da  takav akt nasilja nad umetnošću vređa većinu Italijana. Statua nije jedino delo koje je cenzurisano zbog pritisaka koje su vršile islamske organizacije i netolerantnih poruka prema različitosti evropske kulture.

Nekoliko velelepnih umetničkih dela u italijanskoj palati/muzeju Savona trebalo je da bude izloženo za građane, ali je zbog konferencije Islamske konfederacije Italije došlo do cenzure eksponata. NVO je tvrdila da su dela „previše razgolićena“, to jest da nisu u skladu sa islamskim propisima u šerijatu.

Muzej je pre izložbe dozvolio muslimanskoj delegaciji da pregleda eksponate, a organizator manifestacija Mario Kapeli kaže da su zahtevali da se izbaci slika na kojoj se žena kupa. Kapeli je javno osudio cenzuru muzeja na svojoj Fejsbuk stranici. Dok je islamska organizacija poricala da je zbog njih pokrivena statua iako su organizovali konferenciju protiv izložbe, navodeći da su oni navodno umereni muslimani.

„Hajde da budemo jasni, Epimanondas je prekriven, jer su to tražili muslimani, a ja sam uklonio navedenu sliku“ rekao je Kapeli.

Opozicioni političar Mateo Salvini lider stranke Liga okačio je spornu fotografiju sa izložbe uz komentar „Da li ovo samo meni deluje kao ludilo?“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evropa/ Il Giornale

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite