SUPRUGA OLIVERA IVANOVIĆA: Imam neka pitanja za tužioce oko ubistva mog muža

Nakon brata i stranačkih kolega, izjavu Specijalnom tužilaštvu, koje je preuzelo slučaj ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, u toku ovog meseca daće i njegova supruga Milena Ivanović. Zid ćutanja vezano za istragu i dalje stoji, pa će, kako kaže, osim pitanja na koja će sama odgovarati, imati i ona šta da pita tužioce. 

Oliver Ivanović (Foto: Screenshot)

Iako je prošlo više od 100 dana od ubistva Ivanovića, niko od članova njegove porodice još nema nikakvu zvaničnu informaciju o slučaju. Njegova supruga nam kaže da ima dozu razumevanja da se u cilju istrage ne smeju saopštavati informacije, ali ukazuje na to da je dug period ćutanja od gotovo četiri meseca.

– Ono što me dodatno plaši je iskustvo iz nekih prethodnih slučajeva, gde se pokazalo da su sve manje šanse da se nešto otkrije kako vreme prolazi. Pitaću tužioce da li ovo odugovlačenje znači neki ozbiljan rad na slučaju i kada mogu da saznam rezultate tog rada, ili je u pitanju samo odugovlačenje da bi se sve sakrilo i zaboravilo.

Prema njenim rečima, poneku nezvaničnu informaciju dobije iz privatnih kontakata, ali ima i mnogo spekulacija.

– Zato je veoma bitno da znamo zvanično dokle se stiglo sa istragom i šta možemo da očekujemo. Naš jedini cilj je da se nađu i kazne počinioci i nalogodavci ovog gnusnog zločina, i od toga nećemo odustati. A veoma mi smeta tišina koja je zavladala oko ubistva…

Dom Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice od pre mesec dana je i bukvalno zatvoren, a Milena i njen sin Bogdan nastavili su život u Beogradu.

– Mitrovica mi je nepovratno uzela ono što sam najviše volela i zato sam odlučila, kad se ova tragedija desila, da zauvek napustim ovaj grad. Drugi razlog je to što je Oliverov grob u Beogradu i na ovaj način smo bliži njemu – zaključuje Milena Ivanović.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite