RASULO U VLADI: Brnabićka nudila ostavku zbog napada Zorane Mihajlović

Ovo je bez sumnje bio jedan od najtežih dana za mene otkako sam ušla u Vladu 2016. godine, a svakako otkako sam predsednica Vlade. Ovo je poručila premijerka Ana Brnabić, neposredno posle burne sednice njenog kabineta.

Ana Brnabić (Foto: Screenshot)

– Verujem da, kao po mnogim drugim pitanjima, Vlada treba da bude primer jedinstva, kolegijalnosti, timskog rada, požrtvovanosti prema ljudima sa kojima radite, a pre svega poštovanja i uviđavnosti. Žao mi je što to nekada nije tako i u tim situacijama svakako dovodim u pitanje svoje mesto i ulogu u Vladi – kaže Brnabićeva.

Ona je navela da je jedini razlog zašto je na čelu Vlade njena „vera da ova zemlja može da ostvari svoj pun potencijal i da možemo da obezbedimo našim građanima normalan život, dobar standard, da možemo svetu da pokažemo svu našu inventivnost i kreativnost…“

– Verujem da nam kao društvu više od svega treba jedinstvo, a ne stalno nalaženje razloga za nove podele. Verujem da u Srbiji više ne treba da bude bitno kakve je ko vere, seksualne orijentacije, etničke pripadnosti ili bilo kakve druge razlike, već da svi zajedno treba da guramo u istom smeru da bismo nadoknadili svo propušteno vreme.

Premijerka ističe da joj je u ovakvim trenucima „beskrajno značajna podrška predsednika Vučića“ sa kojim se, navodi, iskreno konsultuje:

– I ovog puta smo razgovarali o celoj situaciji. Pozvao me je da čuje kako se osećam povodom svega što se dogodilo i na sednici Vlade i pre nje. Imam njegovo razumevanje i podršku i verujem da je to osovina koja Srbiji daje snagu i zbog koje vredi nastaviti borbu.

Brnabićeva zaključuje da sada treba ostaviti sve po strani i nastaviti zajednički rad na rešavanju problema građana:

– Očekujem od ministara da se fokusiraju na resore koje vode i jedinstvo.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite