UGROŽENOST ILI NAJBOLJI TRIK DO SADA: Ruski migranti u Americi masovno dobijaju azil, samo kažu da su gej!

Šta se krije iza vesti o velikom porastu ruskih zahteva za azil u SAD. Statističari su saopštili podatak da je u 2017. porastao broj onih koji žele da emigriraju iz Rusije za čak 39 odsto u odnosu na 2016. To je najveći broj podnosilaca zahteva za dobijanje američkog državljanstva građana Rusije u poslednje 24 godine.

Ilustracija (Foto: Flickr)

Američke vlasti tvrde da su primile 2.664 molbe za dobijanje izbeglištva u periodu od septembra 2016. do septembra 2017. godine. Kad se zna da američka migraciona služba daje politički azil ljudima koji imaju dokaze da su politički proganjani zbog rase, religije, nacionalnosti, ali i određenim socijalnim grupama, može se izvući pogrešan zaključak da u Rusiji za vreme predsednika Vladimira Putina vlada „teror i diktatura“.

Ali to ipak nije tako. Naime, i površna analiza pokazuje da je rapidni rast zahteva za azil počeo 2013. kada je u Rusiji donet Zakon o seksualnim manjinama, odnosno zakon o zabrani propagande homoseksualizma. Tako je u propagandnom ratu protiv Rusije, Zapad počeo da koristi „novi adut“, kršenja ljudskih prava i beg gej populacije iz Rusije, koja tvrdi da odlazi zbog homofobije.

Jedan od osnivača mreže informacija gej populacije u Rusiji Igor Kočetkov je 2017. upozorio na progon homoseksualaca u Čečeniji.

– Uspeli smo da „evakuišemo“ iz Čečenije 114 ljudi netradicionalne seksualne orijentacije, od čega je 92 već napustilo Rusiju – tvrdi Kočetkov lane.

On kaže da su od aprila 2017.navodno  počela hapšenja gejeva u Čečeniji, ruskoj republici na Kavkazu, gde je većinsko muslimansko stanoviništvo. Tamo gejeve smatraju bolesnim ljudima.

Sa homoseksualcima na Kavkazu solidarizovali su se i oni iz Francuske. Osim toga, Francuzi su tužili vlasti Čečenije Međunarodnom sudu. Asocijacija francuske gej populacije smatra da je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov organizovao „genocid nad homoseksualcima“. Iz kruga čečenskog predsednika odgovaraju da se ne vodi nikakav progon nad njima, već im se ne dozvoljava da vode agresivnu propagandu.

Ipak traženje azila na osnovu tvrdnji da ste homoseksualaca ja najlakši način da dođete do državljanstva neke zemlje, jer za razliku od rata, različite rase ili vere svako može da zatraži azil pod obrazloženjem da je žrtva „homofobije“ bez direktnih dokaza da je zaista ugrožen. Identična praksa primećena je u zemljama EU, gde migranti iz većinski islamskih zemalja tvrde da su homoseksualci kako bi sebi povećali šansu da dobiju azil.

Izvor: Novosti/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite