HAOS KOD HRTKOVACA: Kontra-protestanti vređale Srbe na nacionalnoj osnovi, dolazak LDP-a izazvao tuču!

U blizini Hrktovaca u mestu Jarak, došlo je do težih provokacija kada su četvorica pristalica LDP došli na skup SRS, porovicirajući ukupljene uvredama da su ratni zločinci, a pojedini kontra-protestanti su uptili okupljenim građanima na skupu i uvrede na nacionalnoj osnovi. Ubrzo je došlo do guranja nakon čega su se aktivisti LDP povukli u pratnji policije.

Incidenti u blizini Hrtkovaca (Foto: Dnevna Gazeta)

Pri samom kraju skupa u Jarku koji je protekao bez jednog incidenta grupa pristalica Liberalno-demokratske partije predvođena Đorđom Žujovićem prišla je okupljenima uputivši im brojne uvrede, od kojih su se neke bazirale na uvredama na nacionalnoj osnovi.

Ovo nije ostalo bez reakcije građana okupljenim na skupu, koji su zatim prišli aktivistima LDP i tražili da napuste skup. Uprkos oklevananju i daljim provokacijama aktivisti predođeni Žujovićem su u pratnji policije napustili skup.

Žujović je optužio simpatizere SRS da su mu zadali jedan udarac. Kako okupljeni građani kažu kontra protestanti predvođeni članovima LDP su uputili auto-šovonističke uvrede na račun pripadnika srpske nacionalosti.

„Došli su da nas vređaju i šire mržnju prema Srbima. Čuo sam da je jedan od njih počeo da priča da smo narod zločinaca, ali je ubrzo prekinut“ kaže jedan od prisutnih građana i dodaje „Žujović je počeo da priča o navodnim ratnim zločinima Šešelja, kada je upitan od jednog čoveka zašto odbija da osudi činjenici da su čelnici NATO ili islamski ekstremisti u Bosni vršli zločine nad Srbima odbio je da odgovori, to mi sugeriše da oni nisu došli ovde kako bi se borili protiv zločine nego da bi širili auto-šovnističku mržnju“.

Brzom intervencijom sprečeni su ozbiljniji incidenti. Pristalice LDP su odvedena uz pratnju policije, a građani su se zatim razišli.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite