Lečić podneo kandidaturu za novog predsednika DS

Potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić predao je danas zvaničnu izjavu o nameri da se kandiduje za predsednika stranke, saopštio je DS.

Branislav Lečić (Foto: Screenshot)
Lečić je, kako navode, tom prilikom izjavio je da je kandidat stranke u celini te da mu je želja da stranka ponovo doživi svoju renesansu povratkom na ideje zbog kojih je i osnovana.
 „Kandidujem se za predsednika Demokratske stranke na predstojećoj izbornoj skupštini koja će se održati drugoga juna. Mogao sam da dovedem one ljude koji me podržavaju iz DS-a, bivše ministre iz Zoranove Vlade, razne pojedince kojima verujem, koji su sastavni deo DS-a. Nisam to učinio, došao sam da se kandidujem sam, zato što ne predstavljam nijednu ekipu, niti želim da imam nijednu ekipu osim Demokratske stranke“, rekao je Lečić. On smatra da je za ozdravljenje stranke jako važno da se u ovom trenutku ne dele.
„Svim kandidatima želim sve najbolje kao i fer i plemenitu igru u kojoj će delegati odlučiti ko treba da ih vodi. Što se tiče potpredsednika oni su svi jako kvalitetni ljudi i ja ih podržavam u celini, zato i nisam želeo da predstavljam sopstveni tim jer osećam da je moj tim Demokratska stranka.  Od kad znam za sebe i od kad sam ušao u Demokratsku stranku, ništa od nje nisam uzeo. Želim da celokupan svoj minuli rad uložim u to da ponovo zasija svetlo Demokratske stranke što znači svetlo demokratije u Srbiji“, poručio je Branislav Lečić, kandidat za predsednika Demokratske stranke.
Podsetimo, pre Branislava Lečića izjavu o kandidovanju za predsednicu Demokratske stranke prva je predala narodna poslanica Gordana Čomić.
Izvor: Danas
Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite