RAZLOG OSTAJE U TAJNOSTI: Vujović podneo ostavku sa mesta ministra u pitanju privatni motivi

Ministar finansija u Vladi Srbije Dušan Vujović odlučio je da se povuče sa te funkcije i o tome je obavestio predsednicu Vlade Anu Brnabić, saopšteno je jutros iz njenog kabineta. Razlozi za povlačenje ministra Vujovića su lične prirode.

Dušan Vujović (Foto: Screenshot)

Kako se ističe, ministar Vujović je naveo je da su u vreme njegovog mandata ostvareni značajni rezultati u vezi sa makroekonomskom stabilizacijom, fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama.

„Priznanja uglednih domaćih i inostranih međunarodnih finansijskih institucija potvrda su tih rezultata“, navodi se u pismu.

U saopštenju se navodi da je Brnabićeva zahvalna Dušanu Vujoviću na dosadašnjoj saradnji, posvećenosti ciljevima Vlade i postignutim rezultatima u resoru koji je vodio.

Premijerka će prema proceduri dostaviti pisano obaveštenje predsednici Narodne skupštine.

Ostavka Vujovića biće verifikovana na prvoj narednoj sednici Narodne skupštine, a do tada će funkciju ministra finansija obavljati Dušan Vujović.

Vujović je bio ministar privrede u vladi Aleksandra Vučića u periodu od 27. aprila do 4. avgusta 2014. godine, a nakon toga imenovan je za ministra finansija, takođe u vladi Aleksandra Vučića, i tu funkciju obavljao je do avgusta 2016.

Na mestu ministra finansija bio je i u mandatu od avgusta 2016. do juna 2017. godine, kao i u mandatu vlade Ane Brnabić od juna prošle godine do danas.

Izvor: Tanjug

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite