VUČIĆ: Tražiću od Putina da predstavi naš stav o Kosovu u svim institicuijama, ojačaćemo i našu vojsku!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će zamoliti predsednika Rusije Vladimira Putina da politički stav Rusije po pitanju Kosova i Metohije u svim međunarodnim organizacijama i institucijama.

Aleksandar Vučić (Foto: Screenshot)

„O Kosovu ćemo razgovarati, jer smatram da uz to što Rusija podržava stavove Srbije, da kako su svi krenuli maksimalno da se angažuju po tom pitanju, da bi bilo važno da i Rusija izađe sa svojim stavom i zamoliću predsednika Putina da, ne samo u direktnoj podršci koju pruža Srbiji, nedvosmisleno izađe sa svojim političkim stavom kroz sve druge organe i institucije i međunarodne organizacije”, rekao je Vučić za Pink televiziju, na pitanje sa kakvom porukom se danas sastaje sa Putinom.

„Rusija je uvek pružala nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu Srbije i ne samo to, već i podršku nezavisnom odlučivanju i suštinskoj nezavisnosti Srbije, kao i vojnoj neutralnosti, i nema sumnje da ću ponoviti stav i činjenicu da Srbija ni na koji način neće da se priključuje NATO ili drugim vojnim blokovima”, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić doputovao je danas u Moskvu, a kasnije popodne će imati sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Sutra će Vučić prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.

Dvodnevna poseta dolazi na poziv ruskog predsednika, a Vučić će biti prvi strani državnik koji će se sastati sa Putinom na početku novog, četvrtog mandata na čelu Rusije, a nakon njegove inauguracije, održane u ponedeljak.

Vučić je dobio poziv ruskog predsednika da zajedno s njim učestvuje u šetnji „Besmrtni puk”, prenosi javni servis.

Vučić: Opremaćemo našu vojsku snažnije
Predsednik Vučić najavljuje da će sa predsednikom Rusije razgovarati i o nabavci vojne opreme, a da će do kraja godine javnosti biti predstavljeno sve što je u toj oblasti urađeno u poslednjih nekoliko godina.

„Zainteresovani smo i opremaćemo našu vojsku snažnije”, rekao je Vučić za TV Pink, na pitanje da li će sa Putinom razgovarati i o nabavci vojne opreme.

On je naglasio da kod nabavke vojne opreme važi ona narodna „koliko para toliko muzike”, ali da je zahvalan Rusiji što je Srbija migove i njihov remont dobila pod značajno povoljniijim uslovima nego što su dobile neke zemlje u regionu.

On nije želeo da govori o kakvoj je opremi reč, već da će to biti predstavljeno javnosti kada oprema stigne u Srbiju.

„Verujem da ćemo pre kraja godine pokazati šta smo uradili u nekoliko poslednjih godina”, rekao je predsednik.

Dodaje da će za predstavljanje šta je urađeno u opremanju Vojske Srbije biti određen jedan od mnogih važnih datuma u istoriji Srbije, a da to mogu biti pobeda u Prvom svetskom ratu, odslobođenje više naših gradova u Drugom svetskom ratu, ulazak srpske vojske u Novi Sad i prisajedinjenje Vojvodine…

„Imamo dosta važnih datuma. Pokušaćemo da pronađemo jedan zajednički gde bi mogli to da proslavimo, obeležimo i pokažemo da polako ali sigurno Srbija postaje i bezbednije mesto i sigurnije mesto, ali i bolje mesto za život njenih građana. Na takvu proslavu pozvaćemo i predsednika Putina”, zaključio je Vučić.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite