PORUKA ZAPADU? Vučić i Netanjahu u prvom redu parade, zajedno sa Putinom položili venac poginulima (VIDEO)

Na Crvenom trgu u Moskvi tradicionalno je održana vojna parada povodom Dana pobede. U vazdušnom delu parade učestvovalo je 75 posada operativno-taktičkog, vojno-transportnog i vojnog vazduhoplovstva. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Paradi, na poziv predsednika Rusije.

Foto: Screenshot

U Moskvi je danas održana parada povodom velike pobede Rusije u otadžbinskom ratu kojoj je, na poziv ruskog ruskog predsednika, prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Paradi na moskovskom Crvenom trgu, pored Vučića od stranih državnika prisustvovao još samo premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

Oni su, posle Parade, položili venac na spomenik Neznanom junaku, a potom i cvet na spomen ploče gradova heroja.

U vojnoj paradi na Crvenom trgu učestvovalo je više od 13 hiljada vojnika, vojna tehnika i avijacija svih vidova i rodova vojske oružanih snaga Ruske federacije, kao i druge jedinice.

Na početku parade ministar odbrane Sergej Šojgu pozdravio je paradnu kolonu, a potom se uputio ka centralnoj tribini kako bi podneo izveštaj predsedniku Ruske Federacije, vrhovnom komandantu oružanih snaga Rusije Vladimiru Putinu.

Nakon toga usledilo je obraćanje predsednika Vladimira Putina.

Izvor: Alo

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite