POGOĐENE DESETINA LOKACIJA: Izrael reketirao iranske vojne objekte u Siriji (VIDEO)

Izraelska avijacija je u odgovoru na noćna raketiranja napala desetine iranskih objekata u Siriji i baterije protivvazdušne odbrane, saopštila je Armija odbrane Izraela.

Foto: Screenshot

U izveštaju vojske se navodi da su ciljevi pripadali iranskim formacijama Kuds na teritoriji susedne države.

Među napadnutim objektima je iranski vojni logor severno od Damaska, skladište oružja na aerodromu glavnog grada, posmatrački punktovi, kao i drugi položaji i oružje Kudsa na granici.

„Takođe je uništen i automobil sa koga su lansirane rakete na Izrael“, ističe se u saopštenju vojske i dodaje da su iranske snage za granatiranje prvih linija položaja izraelskih snaga na Golanskoj visoravni upotrebile rakete tipa „Grad“ i „Fadžr 5“.

Vojska je navela da su se svi avioni koji su uključeni u jednu od najvećih operacija u poslednjih nekoliko godina bezbedno vratili u svoje baze, a raketni salvo koji ju je izazvao takođe je prošao bez izraelskih gubitaka. Nijedna od noćas lansiranih raketa nije pala na teritoriju pod kontrolom Izraela, precizira se u izveštaju.

​Portparol Oružanih snaga Jonatan Konrikus izjavio je da su vlasti obavestile Rusiju pre početka vazdušnih napada na Siriju.

Vojska je naglasila da Izrael nije zainteresovan za dalje eskaliranje sukoba sa Iranom i pozvao Teheran da se uzdrži od novih napada.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite