Snimljena aukcija robova u Libiji, trgovci se služe rasizmom, prodaju crnce i hrišćane! (VIDEO)

Novi video snimci trgovine robovima u Libiji obišli su internet. Na jednom od snimaka vidi se prodaja robova iz sub-saharske Afrike za rad na farmama. Nakon pada diktature Muamera El-Gadafija vojnom intervencijim ciji su najveći zagovornici bili SAD, Francuska i Velika Britanija Libija je utonula u stanje potpunog haosa.

Foto: Screenshot

Proteklih meseci iz Libije su dolazile brojne glasine o usponu tržišta robova koje su uspostavile islamističke milicije i paravojne formacije koje vladaju zemljom od pada Gadafija, ali su mediji takve navode gurali po strani sa idejom da se radi o mitovima.

Da se nije radilo samo o glasinama i teorijama zavere pokazali su novi snimci tokom aukcije na kojoj su prodana dva muškarca koji su kao migranti došli u Libiju.

„Veliki, jaki momci za rad na farmama! 400, 700, 800…“ rekao je trgovac robovima, da bi se aukcija završila na 1200 libijskih funti, to jest 400 američkih dolara.

Formacije koje drže vlast u pojedinim delovima Libije se služe rasizmom kako bi lakše opravdali trgovinu ljudima, pa su žrtve najčešće crnačkog porekla, migranti koji su u zemlju došli za vreme Gadafija i oni koji su došli u zemlju na putu za Evropu u pokušaju da tamo kasnije nađu azil.

Na meti islamista su takođe primarno hrišćani zbog različite vere u odnosu na većinsko muslimansko stanovništvo.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite