PORODIČNI SAMOUBILAČKI PAKT: Napad na 3 crkve u Indoneziji, učestvovala i deca od 9 godina! (VIDEO)

Šef indonežanske policije Tito Karnavijan izjavio je danas da su bombaši samoubice u napadu na tri crkve u toj zemlji, u kojima je ubijeno najmanje 11 ljudi i za koje je odgovornost preuzela Islamska država, bili članovi iste porodice – otac, majka i četvoro dece uzrasta od devet do 18 godina.
Foto: Screenshot

Karnavijan je rekao da je ova porodica boravila u Siriji, gde je Islamska država do skora kontrolisala veliki deo teritorije.

On je kazao da je otac aktivirao automobil bombu, dvojica sinova od 18 i 16 godina su koristili motor prilikom napada, a majka je izvela napad zajedno sa dvoje dece uzrasta 12 i devet godina.

Predsednik Indonezije DŽoko Vidodo je bombaške napade u Surabaji, drugom najvećem gradu u toj zemlji, nazvao „varvarskim“.

„Naredio sam policiji da istraži i razbije mreže odgovornih.“ ,rekao je Vidodo na konferenciji za medije koju je održao zajedno sa Karnavijanom.

U saopštenju Islamske države koje je prenela njena novinska agencija Amak navedeno je da su „tri napada mučenika donela smrt za 11 i ranjavanje za 41 čuvara crkava i hrišćana u gradu Surabaja u pokrajini Istočna Java u Indoneziji“.

Izvor: Rojters

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite