VULIN: Blajburg je slika Evrope kakvu žele Hrvati

Hrvatska država je na žalost još jednom izabrala na kojoj je strani, izjavio je ministar odbraneAleksandar Vulin, povodom učešća hrvatskih zvaničnika na komemoraciji u Blajburgu.

Aleksandar Vulin (Foto: Screenshot)

– Između jasenovačkih žrtava i blajburških dželata izabrali su da poštovanje iskažu dželatima. Blajburg je slika Evrope kakvu Hrvatska želi – naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Hrvatski desničari, uz ustaške simbole, tradicionalno u Blajburgu održavaju komemoraciju za pripadnike hrvatskih kvislinških formacija ubijene na kraju Drugog svetskog rata. Ovogodišnja komemoracija se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, uz prisustvo političara iz Hrvatske.

Prisutni su bili predsednik Sabora Gordan Jandroković, član Predsedništva BiH Dragan Čović, hrvatski ministar državne imovine Goran Marić, koji je izaslanik predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, kao i ministar veterana Tomo Medved u ime premijera Andreja Plenkovića.

Komemoraciji su prisustvovali i potpredsednik Sabora Milijan Brkić, predsednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Ðakić, poslanici Ante Babić, Ivan Šipić, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović i Željko Glasnović i sekretar Sabora Davor Orlović.

Izvor: Tanjug/Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite