SKUP ĆE SE ODRŽATI UPRKOS ZABRANI: Ovo su argumenti boraca za slobodu izbora po pitanju vakcinacije (VIDEO)

Na konferenciji za novinare povodom zabrane „Sveroditeljskog protesta“ 19. maja govornici su najavili da će skup biti održan uprkos zabrani okupljanja od strane MUP-a, ali da će se on održati u sklopu pravoslavne litije kojoj je već ranije odobreno okupljanje. Na konfernenciji se govorilo i o temama ekstremne LGBT propagande, NVO sektoru, pritiscima na Vojni sindikat Srbije, kao o stavu dijaspore o situaciji u zemlji.

Nemanja Petrović (Foto: Press Centar)

Doktor Jovana Stojković je rekla da se obaveznom vakcinacijom narušava telesni integritet pojedinca i time se krše osnovna ljudska prava, kako navodi veliki broj zemalja unutar EU nema obaveznu vakcinaciju. „Objasnili su nam da je skup zabranjen, jer ugrožava bezbednost i kažu da se istog dana održava neka fudbalska utakmica. Da li će navijači da napadnu miran skup na kome će biti roditelji i deca?“, upitala je Stojković.

Govornica je istakla da u SAD postoje fondovi za odštetu porodicama dece kojima je zbog vakcina oštećeno zdravlje. Kako naglašava ukoliko država obavezuje nekoga da prima vakcinu i preti roditeljima kažnjavanjem ukoliko deca ne budu vakcinisana onda država treba i da preuzme odgovornost ukoliko neko ima loše posledice vakcine, ali Srbija to ne želi da uradi.

Nemanja Petrović, jedan od pokretača inicijative „Nema predaje Kosova i Metohije“ je rekao da je zabrna okupljanja samo kontinuitet politike režima SNS. On je poručio vlastima u Srbiji da neće dozvoliti urušavanje tradicionalnih vrednosti porodice ni po koju cenu. Oštrim izjavama kako po pitanju Kosova i Metohije tako i po pitanju zabrane ovog skupa navukao je gnev kako LGBT organizacija tako i režima. „Ko je taj majčin sin gospodine ministre Šarčeviću koji će oduzimati decu bilo kojoj porodici u Srbiji !?Ko je taj majčin sin koji će staviti potpis na zakon o istopolnim brakovima i davanje mogućnosti istim da usvajaju decu!? „, rekao je Petrović,

„Ko je taj majčin sin Aleksandre Vučiću i Ana Brnabić koji će staviti potpis na bilo koji pravno obavezajući sporazum sa Prištinom!? „, izjavio je Petrović na konferenciji. Između ostalog naglasio je da će protesta biti uprkos zabrani policije, pozvao je narod na ujedinjenje i optužio vlast za izdaju zemlje.

Konferenciji je u znak podrške prisustvovao i predstavnik Vojnog sindikata Srbije Dejan Pavlović, koji je postavio pitanje vlastima kako to da MUP ima snage da obezbeđuje Paradu ponosa, ali nema kapacitet za skup roditelja.

Dragan Stanojević predstavnik organizacije srpske dijaspore Rod, je istakao da se radi o uništavanju ideje porodice čime se po implikaciji uništava nacija u korenu. Stanojević je istakao da ukoliko porodice ne stanu u odbranu društva, da onda niko neće.

Novinarka Helena Granić, je na konferenciji istakla da statistika u prošlim generacijama pokazuje da je daleko manje ljudi imalo autizam ili probleme sa sterilitetom. Granićka je rekla da oni neće dozvoliti dalje uništavanje srpskog društva.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite