(VIDEO) Gradonačelnik hteo da izgradi džamiju i primi migrante, pao dok je bežao od besnih građana!

(VIDEO) Gradonačelnik hteo da izgradi džamiju i primi migrante, pao dok je bežao od besnih građana!

Biznismen i granonačelnik Soluna Janis Butaris našao se u žiži medijske pažnje kada su ga iznenada građani napali na ulici, nakon čega je on pao pokušavajući da u pratnji obezbeđenja pobegne od nezadovoljnih građana. Radi se o političaru koji je u prošlosti bio sledbenik komunističke ideologije i ekstremni levičar.

Butaris koji je poznat po anti-suverenim stavovima, podršci ilegalnim migrantima napadnut je od strane besne mase građana dok je prisustvovao komemoraciji Pontskog genocida koji je Turska počinila nad Grcima u Maloj Aziji. Ubrzo nakon negodovanja građana političar je pokušao da pobegne od mase koja ga je gađala kutijama od cigara i zgužvanim papirima, prlikom čega je pao.

Gradonačelnika Soluna kritičari smatraju za propovednika anti-grčke mržnje i predrasuda o Grcima kao narodu diskriminatora, a više puta je javno iskazivao svoje stavove kojima se protivi kontroli granica.

Butaris je nedavno izazvao negodovanje velikog broja građana nakon što je inisistirao da se u Solunu sagradi džamija, iako je grčkim ustavom zabranjen pro-zelotizam to jest propagiranje stranih verski učenja i organizovana konvercija grčkih građana.

Janus Butaris je kao mladić bio pripadnik komunističkog pokreta i baštini ekstremno levičarske ideje, koje su dovele do nemilih scena na ulicama Soluna.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite