JANJIĆ: Nacionalizam je rodoljublje, to jest vid ljubavi, onaj ko je protiv nacionalizma se zalaže za mržnju!

Povodom autorskog teksta novinara Dinka Gruhonjića objavljenom na internet portalu „Autonomija“ pod naslovom „Moramo se ozbiljno pripremiti za okršaj sa nacionalistima“ osećam političku, društvenu i moralnu obavezu odgovoriti na niz ogavnih laži, neistina i uvreda iznetih na račun svakog nacionalno svesnog građanina Republike Srbije, ali i otvoreni poziv na sukob i odmeravanje snaga, u kojem želim ponuditi konkretnu pomoć.

Piše: Mihailo Janjić

Mihailo Janjić (Foto: Facebook)

S’ obzirom na sadržinu teksta ona je u potpunosti transparentna u odnosu na ime samoga autora, od koga se i očekivao izliv emocija prema našim „susjedima“ za čije je obaveštajne službe dugo godina bio dobro plaćeni piun na terenu. Nije me začudio ni duh komunizma koji još uvek toliko očigledno progovara iz autora ove ode, ali i negde već ustaljena retorika mržnje uperena protiv srpskog naroda, srpskog nacionalnog identiteta i srpskih nacionalnih interesa. Suštinski, očekivana žalopojka pregaženog ideologa…

I sve bi to zanemario, ali, da gospodin Gruhonjić poziva na okršaj, odmeravanje snaga, demonstraciju sile… i više nego me je iznenadilo, te mu ovoga putam pružam podršku i adekvatnu pomoć.

Ukoliko Gruhonjić zaista razmišlja o „spremanju“, onda mu predlažem da mi se slobodno javi, kako bi mu ustupio broj komšinice mi, krojačice. Ili to, ili iglu i konac u ruke, neće se jedini rekvizit koji mu za taj sukob treba, bela zastava, napraviti sama od sebe. Naša je dužnost da se upravo ona zavijori u rukama njega i njemu sličnih, nakon što su godinama terorisali veliku većinu sa raznim drugim, nakaradnim i sramotnim zastavama.

Konačno, ja razumem da je Gruhonjić akademski stasao u vreme kada se volšebno magistrira za tri, a doktorira za pet dana, ali ipak verujem da se ume služiti naučnim štivom.

Stoga, moram citirati vrhunskog autoriteta u toj oblasti, Vujaklijin rečnik koji kaže: „Nacionalizam je rodoljublje, narodnjaštvo, ljubav prema svojoj otadžbini“. A, ko je, gospodine Gruhonjiću protiv ljubavi, taj je za mržnju. Istu onu protiv koje se deklarativno borite.

S` Poštovanjem na usluzi Mihailo Janjić, član Predsedništva Srpske desnice.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite