Žan-Klod Van Dam uporedio gejeve i lezbejke sa psima (VIDEO)

Žan-Klod Van Dam uporedio gejeve i lezbejke sa psima (VIDEO)

Legenda akcionih filmova Žan-Klod Van Dam optužen je za navodno širenje mržnje nakon debate sa francuskom ministarkom o ravnopravnosti rodova/polova, kada su dvoje došli u sukob na temu feminizma i gej brakova. 

Holivudski glumac poreklom iz Belgije našao se na udaru medija i NVO sektor zbog debate protiv tridesetpetogodišje ministarke Marlen Šiapa (Marlène Schiappa), nakon što je Van Dam rekao da neke žene možda ne žele da potenciraju karijeru već imaju životnu želju da podižu porodicu. Poznati glumac je takođe izjavio da je u tom slučaju obaveza muškarca da zarađuje novac i obezbedi sve što je potrebno za porodicu, nakon čega ga je minsitraka optužila za seksizam.

Razgovor je postao dodatno zapaljiv pošto je ministraka Šiapa odlučila da pomene takozvane istopolne brakove, „Po toj vašoj teoriji kako bi stvari funkcionisale kada muškarac oženi drugog muškarca“.

„Muškarac ženi drugog muškarca?“ upitao je Van Dam. „Muškarci mogu da se ožene međusobno, žene mogu da se žene, psi mogu da se žene… Svi se žene, svi se razvode“ rekao je kroz osmeh poznati glumac.

Ministarka je njegov komentar nazvala „šokantnim“ dodajući svoj stav da moramo da podržavamo homoseksualce optužujući Van Dama da navodno ih ismeva sa izjavama da su psi.

Glumac je uzvratio na otužbe „Imamo puno prijatelja koji su gej. Ukoliko žele da se žene to je OK, ali pitanje je ukoliko svi momci žene druge momke i sve žene uđu u brak sa drugim ženama, kako ćemo onda imati decu?“ rekao je Van Dam nakon čega su voditelj i prisutni u studiju počeli da se gromoglasno smeju.

Francuski ombudsman je nakon emisije primio čak 20 pritužbi u kojima se poziva na istragu protiv Van Dama zbog kršenja političke korektnosti i širenja „predrasuda“.

Žan-Klod Van Dam je odbio da se izvini LGBT grupacijama, jer kako kaže on njih nije uporedio sa psima, već je napravio šalu na račun takozvanih „psećih brakova“ u kojima gazde prave ceremonije sklapanja braka za svoje kućne ljubimce, a time je hteo da istakne besmisao istopolnih brakova.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite