KAKO VLADATI VEČNO: Kanadski premijer uvozi milion migranata do 2020. godine i očekuje njihove glasove!

Za razliku od susednih Sjedinjenih Američkih Država, Kanada nije zabrinuta za bezbednost i najavila je da će u naredne dve godine primiti blizu milion novih migranata.

„Ne moramo da biramo između imigranata i bezbednosti. Kanada uspeva u integraciji imigranata više od bilo koje zemlje u svetu“, rekao je kanadski ministar za migracije Ahmed Husen.

Kanada će 2018. godine primiti 310.000 imigranata, što je za 10.000 više u odnosu na broj imigranata koje je primila ove godine.

Analitičari smatraju da je talas migranata ka Kanadi znatno povećan zbog oštre politike američkog predsednika Donalda Trampa prema imigrantima, a kanadski resorni ministar Husen tvrdi da to nije jedini razlog.

„To je znatno komplikovanija stvar. Nije to slučaj za sve imigrante koji iz SAD-a idu ka Kanadi. Oko 40 posto imigranata koji su ušli preko granice u Kvibeku imaju uredne vize i u SAD-u su se kratko zadržali. Njihov cilj je bila Kanada i nema to veze s politikom Bijele kuće“, kazao je Husen.

Opozicija kritikuje plan režima premijera Džastina Trudoa, koji kako ističu želi da masovnom migracijom obezbedi nove glasače za svoju stranku, jer migranti u Kanadi mahom odlučuju za koga će glasati na osnovu socio-ekonomskih interesa i odnosa stranaka prema davanju socijalne pomoći.

Izvor: Anadolija/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite