TUČE I KONJICA NA ULICAMA: Trampov ambasador traži od Londona da oslobodi novinara Tomi Robinsona!

Više hiljada ljudi okupilo se u Londonu na protestu protiv hapšenja novinara Tomi Robinsona zbog pravljenja reportaže o migrantskim silovanjima engleskih devojčica. Režim Tereze Mej je pred sam skup zabranio ulazak u zemlju lideru Holandske opozicije Gertu Vildersu, a ambasador SAD za međunarodne verske slobode Sem Braunbak zatražio je da se Robinson pusti iz zatvora.

Desetine hiljada Engleza protestvovale su Londonom na skupu „Oslobodite Tomija“, organizovanom zbog kontraverzne odluke vlasti da uhapse novinara Tomi Robinsona zato što je napravio reportažu o grupnim silovanjima koje su migranti izvršili na engleskim devojčicama, jer je izveštavanjem sa suđenja navodno uticao na porotnike, iako je suđenje bilo otvoreno za javnost.

Režim Tereze Mej zabranila je da se na skupu obrati lider holandske opozicije Gert Vilders. Vlasti nisu dozvolile predsedniku partije za slobodu, da uđe u zemlju sa objašnjenjem da bi njegov govor predstavljao pretnju po bezbednost. Vilders se okupljenima obratio preko video linka, a pritom je poručio da premijerka Mej treba da se stidi zato što zabranjuje slobodu govora i dodao je da Robinson ne zaslužuje da bude u zatvoru već da zaslužuje odlikovanje za svoju borbu protiv migrantskog nasilja i mržnje.


Grupe liberala, levičara i komunista okupljene u para-militantnu organizaciju Antifa organizovali su kontra skup sa ciljem da spreče okupljanje podrške Robinsonu, prilikom čega je došlo do nasilnih incidenata kada je grupa samozvanih „antifašista“ napala mirne demonstrante, a u hapšene su dve osobe.

Izvor: Dnevna Gazeta

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite