VERSKA MRŽNJA: Migrant pucao u 13 osoba, najmlađa žrtva je imala samo 10 godina! (VIDEO)

VERSKA MRŽNJA: Migrant pucao u 13 osoba, najmlađa žrtva je imala samo 10 godina! (VIDEO)

U napadu u grčkoj četvrti u Torontu kada je naoružani napadač pucao na prolaznike i goste restorana i kafića, ubijeni su desetogodišnja devojčica i osamnaestogodišnja devojka, rekao je danas šef policije Toronta. Napadač je identifikovan kao migrant Fajsal Husein (Faisal Hussein), a policija nije saopštila da li se radi o napadu motivisanom rasnom i verskom mržnjom prema ljudima evropskog porekla iako mediji spekulišu da je to najverovatniji motiv masovnog zločina.

 

U napadu koji se dogodio sinoć u vrlo prometnom kvartu u centru Toronta, ranjeno je 13 osoba, a dvadesetdevetogodišnji napadač je stradao u razmeni vatre s policijom.

Šef policije Mark Sonders rekao je da su povrede ostalih 13 žrtava od manjih do ozbiljnih, a da su oni starosti su od 10 do 59 godina.

Sonders je odbio da navede ime napadača i rekao je da vlasti još ne znaju zašto se ovaj napad dogodio.

Kanadske vlasti su odmah posle napada saopštile da napad u toj četvrti nije bio slučajan i da ne isključuju terorizam kao motiv.

Iz jedne bolnice saopšteno je da je pet od ranjenih ljudi u ozbiljnom ili kritičnom ali stabilnom stanju.

U bolnici Sent Majkls naveli su da su tri osobe odmah operisane da bi im se spasli životi. Bolnica nije dala dodatne podatke o nastradalima.

Naoružani muškarac je otvorio nasumičnu vatru na pešake koji su prolazili ulicom Danfort u 22.00 u nedelju po lokalnom vremenu (4.00 u ponedeljak po centralnoevropskom vremenu) pre nego što je počeo da cilja restoran


Policija i hitna pomoć došle su na lice mesta ubrzo posle pucnjave, dok su stanovnici, od kojih su neki bili u pidžamama, izašli iz domova da vide šta se događa.

Na videu koji je snimila osoba koja živi iznad bašte restorana vidi se napadač sa crnom kapuljačom kako šeta ulicom, a zatim upire pištolj u restoran. Ispalio je najmanje 15 metaka.

Policija Toronta razmestila je tokom vikenda desetine dodatnih pripadnika kao odgovor na povećanje broja oružanih napada u gradu u poslednje vreme.

Izvor: YouTube/CBS New York

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite