POLITIČKI MONTIRANO SUĐENJE: Tomi Robinson najpoznatiji desničar u Britaniji oslobođen iz zatvora!

Britanski novinar Tomi Robinson pušten je iz zatvora uz kauciju nakon što mu je uvažen deo žalbe na osuđujuću presudu za nepoštovanje suda, zbog slučaja u kome je izveštavao o grupnom silovanju engleske devojčice koje su počinili migranti, a tom reportažom je prema tvrdnjama tužilaštva navodno uticao na porotnike. Robinson je poznat po svojim reportažama usmerenim protiv EU i jedan je od najistaknutijih boraca protiv migrantskog nasilja i mržnje protiv ljudi evropskog porekla.

Sudija vrhovnog suda u Londonu Lord Burnet poništio je presudu za nepoštovanje suda, donetu od strane suda u Lidsu kojom je Robinson osuđen na 13 meseci zatvora.

Sud je ustanovio da je proces kojim je Robinson osuđen bio protivan zakonu i novinar je uz kauciju oslobođen do novog ročišta.

Robinson je u zatvoru od maja meseca, zbog toga što je na Fejsbuku prenosio snimak reportaže ispred sudnice na kome se vide migranti optuženi za grupno silovanje devojčice engleskog porekla, koje je prema sumnjama medija bilo motivisano rasnom i verskom mržnjom. Novinar je prema tvrdnjama tužilaštva svojim prisustvom ispred suda uticao na članove porote.

U periodu od Robinsonovog hapšenja do poništavanja presude u Londonu su više puta izbili neredi na protestima kojima se tražilo njegovo oslobađanje, a režim Tereze Mej je čak zabranio ulazak u zemlju opozicionom lideru iz Holandije Gertu Vildersu kako se ne bi obratio na jednom od skupova, nakon čega su demonstranti pokušali da upadnu u zvaničnu rezidenciju Tereze Mej.

Više o neredima u Londonu povodom hapšenja Robinsona možete pročitati klikom OVDE,a više o pokušaju demonstranata da upadnu u rezidenciju Tereze Mej možete videti klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta/Mirror

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite