ISPOVEST NOVINARKE KOJU JE NAPAO MIGRANT: Mediji i policija u Srbiji ćute o napadima! (VIDEO)

ISPOVEST NOVINARKE KOJU JE NAPAO MIGRANT: Mediji i policija u Srbiji ćute o napadima! (VIDEO)

Mlada novinarka Jovanka Ninković žrtva migrantskog napada u Obrenovcu odlučila je da javno progovori o tome šta se dogodilo u slučaju kada je migrant u sred noću zaskočio sa leđa. Pored dramatične ispovesti novinarka je otkrila da se ovi slučajevi više nego česti, uprkos tome što joj je policija rekla da se oni u suštini ne dešavaju. 

Novinarka je u video reportaži iznela uznemirujuće detalje napada koji je nad njom počinio migrant koga je Srbija smestila u centar za azil u Obrenovcu. Kako kaže napadač je pratio neko vreme, a zatim je kada se pribrižavala mračnom delu ulice ubrzao korak i zaskočio je sa leđa nakon čega je ona panično počela da se opire i doziva pomoć.

Komesarijat za izbeglice je tvrdio da je migrantima propisano pravilo da do 22 časa moraju da se vrate u centar za azilante, međutim očito je da se to pravilo ne poštuje jer se sporan napad dogodio nakon 22 časa, pa Jovanka Ninković postavlja pitanje na koji način se migranti kontrolišu u Obrenovcu.

„Prvi puta sam se surela sa situacijom da u svom gradu nisam sigurna. uvek sam mislila to se ne dešava neće mi se nikad desili, policija mi je rekla mi bi smo ga možda našli, i šta onda? Da li se time nešto rešava. Ja sam pitala u policiji inspektora da li ima ovakvih slučajeva, on mi je rekao da nema i da uglavnom to budu hoškanja između njih, oni se tu potuku i to se prijavljuje. Onda ja taj isti dan kao novinar počinjem da istražujem i da ispitijem ljude u gradu, da bi mi devojke rekle mi kad se vraćamo uveče sa posla non-stop doživljavamo neprijatne situacije“ kaže mlada novinarka vidno uznemirena napadom migranta.

Ninković ističe da se o ovoj temi ne priča dovoljno i da toga ima puno, kao i da ljudi mahom ćute iz straha ili misle da se ništa neće rešiti, pa zbog toga postavlja pitanje ko ne radi svoj posao i zašto građani Obrenovca nisu zaštićeni od migrantskog nasilja. Novinarka zaključuje da ovaj slučaj treba da bude upozorenje da ne puštaju devojke same i da ne idu u mračne delove grada.

BONUS VIDEO- Više o tome kako je vlast naseljavala migrante po Srbiji tokom karantina i pokušala sve da zataška, možete videti na sledećem snimku.

Izvor: Vestidana.rs/RTV Mag

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite