NEMANJA PETROVIĆ: Bez jake porodice nema jake države

NEMANJA PETROVIĆ: Bez jake porodice nema jake države

Kao jedan od osnovnih stubova društva Porodica je zadnjih decenija pretrpela ogromne gubitke u samoj svojoj suštini postojanja.

Piše: Nemanja Petrović potpredsednik pokreta „Živim za Srbiju“ .

Nemanja Petrović (Foto: Press centar)

Kao simbol i vodilja jednog tradicionalnog načina življenja iz koje proističu sve one smernice kvaliteta jednog naroda doživljavamo poraz za porazom koji ubrzano razoružavaju snagu generacija koje nam pristižu.

Kako nepisana tako i pisana načela koja proističu iz porodičnog duha polako se utapaju u globalnu meditaciju kao način gubljenja identiteta svake jedinke. Srpski narod se oduvek oslanjao i iz porodice izvlačio ono najčistije kako bi preživeo teške momente, opstao kao takav i sačuvao ono iskonsko u sebi.

Naš cilj, prva misao u sveopštem metežu u kome se nalazimo mora biti očuvanje porodičnih vrednosti kao poslednjeg bedema odbrane srpskog identiteta.

Bez matice koja nam pruža sigurnost, duhovno nas hrani i oblikuje ne možemo opstati kao autentičan narod. Vaspitanje koje nam pruža dom u detinjstvu definiše nas kao odrasle osobe, ograničava ili širi naše mogućnosti, pruža izbor u životu.

Bez jake porodice nema jake države, bez jake države nema jakog naroda, bez jakog naroda nema ni budućnosti naše dece.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite