POSLANICA IZVRŠILA SAMOUBISTVO: Migranti je grupno silovali, a silovanje naručila vladajuća stranka (VIDEO)

POSLANICA IZVRŠILA SAMOUBISTVO: Migranti je grupno silovali, a silovanje naručila vladajuća stranka (VIDEO)

Doskorašnja poslanica parlamenta Holandije i poslanica gradskog parlamenta u Hagu iz redova Partije za Slobodu, koja se zalaže za obustavu ilegalne imigracije, oduzela je sopstveni život, nakon objavljivanja video snimka na Fejsbuku, u kome je iznela potresno svedočanstvo da su je muslimani grupno silovali u sklopu kampanje zastrašivanja opozicije, a za organizovanje napada optužila je vladajuću stranku koja podržava otvorene granice i ostanak Holandije u EU.

Vili Dile (Willie Dille) je oduzela sopstveni život dva dana nakon što je na društvenim mrežama objavila video u kome je iznela svoje svedočanstvo da su je pre godinu dana kidnapovali i silovali migranti koji su u Holandiju došli iz islamskih zemalja.

Poslanica Dile (53) oduzela je svoj život, nakon što je objavila snimak na Fejsbuku u kome je saopštila da ju je pre godinu dana kidnapovala i silovala grupa migranata, a da su nalogodavci bili predstavnici vlasti, dok je napad organizovan zato što je otvoreno govorila protiv masovne migracije i protiv članstva Holandije u EU.

Dile je bila republički poslanik Stranke za Slobodu od 2010-2012. godine, pre nego što je odlučila da se vrati u lokalni parlament u Haga. Lider njene stranke, Gert Vilders je najpoznatiji kritičar islama u Evropi. Samoubistvo je potvrdila i lider lokalne stranke Karen Gerbrands koja je rekla da Dile „više nije mogla da podnese ono što joj se dogodilo i posledice koje je imala.“

Dile se bila vidno uznemirena na snimku u kome šalje svoju poslednju poruku pred samoubistvo, poslanica je u videu rekla da je banda koja je organizovala njeno silovanje, zahtevala ćutanje na temu migrantskog nasilja tokom rasprava u lokalnom parlamentu, kao i da je nedavno primila pretnju smrću u kojoj je upozoravaju: „Uskoro ćemo ti preseći grlo i pustiti te da krvariš do smrti.“

„Samo želim da svet zna istinu. 15. marta 2017. godine sam kidnapovana, silovana i napadnuta od strane grupe muslimana zato što su hteli da se više ne javljam za reč u gradskom veću u Hagu „, rekla je napadnuta žene u svom oproštajnom snimku.

Žrtva napada je dodala da ovim putem saopštava javnosti da napušta politiku, jer se plašila da bi neko mogao da povredi njenu decu. „Ne mogu da živim sa tim. Ti ljudi mrze žene, a mrze i mene „, rekla je preminula poslanica govoreći o organizatorima napada i njegovim izvršiocima koji su bili migranti. „Zato sam odlučio da sve ovo prekinem“.

Video je uklonjen ubrzo nakon što je postavljen na društvenoj mreži Fejsbuk, što je dovelo do velikog revolta Holanđana i kampanje da se bojkotuje ova društvena mreža, zbog cenzurisanja migrantskog nasilja, čime se kako opozicija ističe Fejsbuk jasno stavio na stranu vlasti i ukinuo slobodu govora opoziciji.

Policija je zvanično sopštila da ih je Dile obavestila o napadu, ali da navodno nikada nije podnela pismenu prijavu. Što je dovelo do novih sumnji da je policija u sprezi sa lokalnim vlastima odlučila da zataška napad, jer je Dile upravo izvršila samoubistvo i pre toga snimila poslednju poruku, kako bi skrenula pažnju javnosti da se ništa ne preduzima povodom njenog napada, što baca senku na saopštenje policije da žrtva nije htela da pismeno pokrene proceduru u policiji.

U saopštenju objavljenom na Tviter-u, lider opozicije Gert Vilders je rekao da je bio šokiran smrću Dileove i da će im nedostajati kao osoba i član stranke.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite