POVRATAK REDA I ZAKONA: Austrija odbila lažnog azilanta iz Avganistana, izmislio da je gej!

POVRATAK REDA I ZAKONA: Austrija odbila lažnog azilanta iz Avganistana, izmislio da je gej!

Nova vlada Austrije odlučila je da se obračuna sa lažnim izbeglicama i azilantima koji koriste ljudsko saosećanje kako bi doblili državljanstvo i socijalnu pomoć od države. Jednom 18-ogodišnjem Avganistancu austrijske vlasti odbile su zahtev za dobijanje azila uz obrazloženje da nije dovoljno homoseksalac. 

Foto: Pixabay

Avganistanac je zatrazio zaštitu u Austriji jer je progonjen u domovini zbog homoseksualnosti.

Međutim odgovor na zahtev, prema pisanju bečkog nedeljnika Falter, ostavio ga je bez teksta.

„To kako hodate, kako se oblačite i ponašate ni najmanje ne ukazuje da bi mogli biti homoseksualac“, ocena je službenika Savezne službe za strance i azil.

Takođe u odgovoru službenik ukazuje da postoje informacije da je često dolazio u sukob sa cimerima, te da postoji veliki potencijal agresivnosti koji se ne može očekivati od homoseksualca.

„Niste imali ni puno prijatelja. Nisu li homoseksualci osobe koje vole društvo?“, navodi se u pismu. Naime ilegalni migrant nije ponudio dokaze ili svedoke koji bi potvrdili da je ikada imao homoseksualne veze u svojoj matičnoj zemlji ili u Austriji.

Na kraju službenik konstatuje da podnosilac molbe nije homoseksualac i da prilikom povratka u domovinu nema zbog čega da strepi.

Tražilac azila podneo je žalbu na dobijenu odluku nadležnih vlasti.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite