SPREMAJU SE NOVE SANKCIJE: Tramp optužio vlast u Južnoj Africi da vrši rasistička ubistva belih farmera! (VIDEO)

SPREMAJU SE NOVE SANKCIJE: Tramp optužio vlast u Južnoj Africi da vrši rasistička ubistva belih farmera! (VIDEO)

Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se putem Tvitera po pitanju otvorene rasne diskriminacije koju primenjuje režim Južne Afrike prema ljudima bele boje kože. Naime ova Afrička zemlja promenila je svoj ustav kako bi mogla da konfiskuje poljoprivredno zemljište od farmera evropskog porekla, dok su ubistva farmera postala deo svakodnevnice, a porodice žrtava optužuju vlast da dozvoljava rasističko nasilje sa ciljem da se farmeri isele iz zemlje. 

Foto: Screenshot

Ova tema je podigla veliku prašinu SAD, a pojavili su se i pozivi da se J.Africi uvedu sankcije ukoliko nastavi sa politikom rasne superiornosti crnaca nad osobama evropskog porekla.

„Zatražio sam od državnog sekretara Pompea da detaljno prouči konfiskovanje zemlje u Južnoj Africi i ekspropriaciju, kao i masovna ubistva farmera. Vlast Južne Afrike konfiskuje zemlju od belih farmera“ rekao je predsednik Amerika na svom Tviteru, a ujedno se zahvalio i novinaru Taker Karlsonu zbog reprotaža kojima je skrenuo pažnju javnosti na crnački rasizam u J. Africi.

Novinar Fox-a Taker Karlson vodi jednu od najgledanijih emisija u SAD i prvi je uveo ovu temu u sferu main-stream medija, a optužio je državnog sekratara Majk Pompea da ne radi svoj posao kako bi trebao i da podržava stranku predsednika Ramapoze koja je promenila ustava J. Afrike kako bi država mogla da oduzme privatnu svojinu farmerima..

„Stejt Department je u zvaničnom saopštenju rekao da je Južna Afrika stabilna demokratija i da će reforma poljoprivrede biti sprovedena u skladu sa principima demokratije. Da li onda možemo da okupimo većinu ljudi ispred Stejt Depratmenta i da opljačkamo zaposlene, jer smo demokratski većinom odlučili da im nešto otmemo“ rekao je poznati novinar i politički analitičar Taker Karlson kritikujući stava Stejt Departmenta po pitanju rasne diskriminacija u J. Africi.

South Africa Land Seizures

Racist land seizures begin in South Africa. Its president was praised recently by Obama.

Gepostet von Tucker Carlson Tonight am Mittwoch, 22. August 2018

Ovo će biti ekonomski destruktivno. Vlast mora da zna da po trgovinskom aktu AGOA po kome J.Afrika trguje sa SAD, ima klauzulu po kojom će iz ugovora biti izbačene sve zemlje koje ne poštuju privatnu svojinu svojih građana. Američka adminsitracija mora da najavi da će ih izbaciti iz takvog ugovora i da će biti posledica,  poručio je Merion Tupi ispred Globalnog centar za slobodu i prosperitet povodom nove politike režima u ovoj afričkoj zemlji.

Južna Afrika je pod vlašću afričkog nacionalnog kongresa, stranke Nelsona Mendela doživela erupciju otvorenog rasizma prema ljudima evropskog porekla koja je kulminirala vojnom paradom na kojoj je doskorašnji predsednik Džejkob Zuma pevao pesmu „Ubijmo belce, ubijajmo Bure“, prema izveštajima organizacija koji se bave zaštitom ljudskih prava Bura u zemlji, u J. Africi svakog dana se ubije po jedan čovek evropskog porekla.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite