TRAMP SPREMA OBRAČUN SA TEHNOLOŠKIM KOMPANIJAMA: Društvene mreže su ućutakale milione ljudi!

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je danas društvene mreže i rekao da su te kompanije ućutkale „milione ljudi“ primenom cenzure.

Predsednik SAD (Foto: Flickr)

Tramp nije naveo ime nijedne kompanije, međutim njegov interes po pitanju cenzure društvenih mreža počeo je nakon što su kompanije Fejsbuk, Instragram i Jutjub obrisale medijsku kuću Infowars bez detaljnog obrazloženja pod izbovorom da njihove vesti navodno „šire mržnju“.

„Fejsbuk“, „Tviter“ i „Alfabet“ ugasili su stotine korisničkih naloga zbog navodnog širenja „propagande“ iz Irana. „Fejsbuk“ je u odvojenoj akciji ugasio pojedine naloge za koje je saopštio da su povezani sa Rusijom.

– Giganti socijalnih medija ućutkuju milione ljudi. Ne možete to da radite, čak i ako moramo i dalje da slušamo lažne vesti poput Si-En-Ena, čiji je rejting ozbiljno pao. Ljudi imaju pravo da shvate šta je stvarno, a šta nije, bez cenzure! – napisao je Tramp na „Tviteru“.

Tramp je u intervjuu Rojtersu ranije ove sedmice rekao da je „veoma opasno“ to što kompanije poput „Tvitera“ i „Fejsbuka“ guše glasove u svojim servisima.

Izvor: Srna

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite