Nobelovac Dalaj Lama: Evropa pripada Evropljanima, migranti neka se vrate kući!

Nobelovac Dalaj Lama: Evropa pripada Evropljanima, migranti neka se vrate kući!

Evropa pripada Evropljanima, a migranti bi trebalo da se vrate u svoje zemlje da ih ponovo izgrade, izjavio je tibetanski duhovni vođa dalaj-lama. 

Izvor: Vikimedia

On je na konferenciji u Malmeu u kojem živi veliki broj imigranata rekao da Evropa ima moralnu obavezu da pomogne onim izbeglicama, čiji su životi izloženi stvarnoj opasnosti.

„Mislim da Evropa pripada Evropljanima. Prihvatite migrante, pomozite im, obrazujte ih. Ali, na kraju, oni bi trebalo da učestvuju u razvoju svojih zemalja“, rekao je dalaj-lama, dobitnih Nobelove nagrade za mir 1989. godine.

Dalaj-lama, kojeg poštuju milioni budista širom svijeta, govorio je u Malmeu tri dana nakon što je umerena desnica zauzela treće mesto po broju glasova na izborima koji su u Švedskoj održani u nedelju, 10. septembra, piše „Daily mail“.

Tibetanski verski lider, čije ideje mnogi porede sa idejama Mahatme Gandija i Martina Lutera Kinga, pobegao je iz Lase, glavnog grada Autonomne Regije Tibet, zbog straha za život, nakon što je Kina poslala vojsku da smiri nerede u ovoj oblasti.

Izvor: Srna

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite