NEVEROVATNA LAŽ: Vučić saopštio statistiku po kojoj bi u SAD godišnje ginulo 3 miliona perača prozora! (VIDEO)

NEVEROVATNA LAŽ: Vučić saopštio statistiku po kojoj bi u SAD godišnje ginulo 3 miliona perača prozora! (VIDEO)

Predsednik Srbija i lider SNS izjavio je povodom tragične smrti 2 radnika na Beogradu na vodi, da država nije odgovoran za njihovu smrt. Nakon ovoga Vučić je pročitao šokantnu lažnu statistiku o broju smrti perača prozora u Americi, tvrdeći da ima podatke da u toj zemlji na svakih 10 sekundi pogine jedan perač prozora, što bi iznosilo 8.640 poginulih po danu. Zvanična statistika pokazije da je u proteklih 15 doina u SAD poginulo samo 62 perača prozora.

Čitanje statistika postalo odavno je postalo deo političkog nastupa lidera SNS, međutim većina njegovih izjava nikade ne bude proverena, delom zato što građani nemaju vremena za proveru svake izjave političara, a dobrim delom zato što su brojni podaci nedostupni javnosti ili je do njih teško doći.

„Što se tiče optužbi na račun države, ja hoću građanima da pročitam samo neke podatke. Znate li da u Americi svakih 10 sekundi kada taj osao obavljaju gine, svakih 10 sekundi ponavljam gine jedan od perača prozora. Ponavljam svakih 10 sekundi“ rekao je Aleksandar Vučić čitajući svoje podatke.

Ipak po ustaljenoj političkoj praksi nije saopšteno gde građani mogu da provere te podatke i ko je izvor ovakvih inforamcija. Naime sama statstike deluje šokantno jer bi tim tempom jedna smrt na 10 sekundi, u danu koji ima 86.400 sekundi dnevno ginulo 8.640 Amerikanaca. Što bi stvorila masovnu depopulaciju u zemlji.

Prema zvaničnim podacima adminsitracije za bezbednost i zdravlje u Americi – OSHA (Occupational Safety and Health Administration), u toj zemlji je za proteklih 15 godina poginulo samo 62 osobe što predstvalja 4 osobe godišnje.  Prema podacima koje je Vučić predstavio kao zvaničnu statistiku u Americi bi umiralo preko 3 miliona 153 hiljada i 600 perača prozora.

Pored toga radi se o neprimerenom poređenju, jer je jasno da Amerika ima 325 miliona stanovnika dok Srbija ima samo 7 miliona, što sa sobom povlači nužnu činjenicu da će u Americi biti više nastradalih radnika.

Najveća laž do sada: Dnevno umre 8.640 Amerikanaca koji peru prozore

Po ovoj statistici Vučića bi u Americi umiralo 8. 640 ljudi DNEVNO od pranja prozora! Dan ima 86 400 sekundi na svakih 10 jedan umre to je to. U napadu 11 septembra umrlo je 2,996 poređenja radi.

Gepostet von Pokret za slobodu i nezavisnost am Freitag, 14. September 2018

Izjava predsednika izazvala je veliki broj negativnih komentara na društvenim mrežama, koji ga optužuju sa laganje građana, manipulisanje statistikama, a mnogi postavljaju pitanja koliko se može verovati predsednikovim statistikama po drugim pitanjima, kao što su procene primanja granjana, projekcije rasta BDP i broj nezaposlenih.

Zvaničnu statistiku OSHA o broju smrti perača prozora u Americi možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite