TOTALITARIZAM EU: Sud poslao Marin Le Pen u psihjatriju na evaluaciju, jer je kritikovala islamski terorizam!

TOTALITARIZAM EU: Sud poslao Marin Le Pen u psihjatriju na evaluaciju, jer je kritikovala islamski terorizam!

Sud u Francuskoj naložio psihijatrijsko veštačenje u slučaju Marin Lepen u okviru istrage zbog toga što je pre tri godine na Tviteru postavila slike pogubljenja koje je izvela Islamska država.

Sud nije želeo da potvrdi da je naložio veštačenje ali je naveo da su procene uobičajeni deo svake istrage, prenosi Rojters.

„Mislila sam da sam videla sve, ali ne! Zbog kritikovanja horora ID u tvitovima, „pravosuđe” me podvrgava psihijatrijskom veštačenju! Koliko daleko će ići? Neverovatno”, napisala je Le Pen na Tviteru komentarišući odluku suda.

Kasnije je novinarima rekla da će izbeći testiranje. „Volela bih da vidim kako će me sudija naterati na to”, rekla je ona.

Protiv Le Penove je pokrenuta formalna istraga u martu zbog sumnje da je širila slike nasilje, a zakon nalaže da se u ovakvim slučajevima sprovede lekarsko veštačenje.

U sudskom dokumentu od 11. septembra koji je ona objavila na Tviteru, sudija nalaže veštačenje kako bi se utvrdilo da li ona pati od neke mentalne bolesti i ako je tako, da li je to moglo da utiče na njeno razumevanje onoga što je učinila kada je objavila tvitove.

Takođe, stručnjaci treba da utvrde da li njeno mentalno zdravlje može da predstavlja opasnost za javnost.

Reagujući na odluku suda lider krajnje levice Žan-Lik Melanšon rekao je da je veštačenje nepotrebno zato što Marin Le Pen snosi političku odgovornost političke postupke.

„Tako nećemo oslabiti krajnju desnicu”, rekao je on.

Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova, desničar Mateo Salvini: „Sud nalaže psihijatrijsko veštačenje za Marin Le Pen. Ne mogu da nađem reči za to. Solidarnost sa njom i Francuzima koji vole slobodu!”

Mnogi su upozoravali da će liberalni totalitarizam u jednom trenutku pribeći i ovakvim pritiscima na one koji misle drugačije.

Već traju pritisci liberala za Svetsku zdravstvenu organizaciju da se nacionalizam, patriotizam, ne prihvatanje liberalnih normi i slični “prestupi” onih koji nisu liberali, proglase za psihičke poremećaje.

Izvor: Tanjug/Pravda

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite