PONIŽAVANJE BRISELA: Salvini poručio vođi EU Junkeru, neću da razgovaram sa pijandurama! (VIDEO)

PONIŽAVANJE BRISELA: Salvini poručio vođi EU Junkeru, neću da razgovaram sa pijandurama! (VIDEO)

Podpredsednik vlade ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini poručio je vođi komisije EU Žank Klod Junkeru da je pijanica i da nema šta da razgovara sa njim.

Na pitanje novinarke da prokomentariše poslednju svađu koju je imao sa Junkerom, Salvini je odgovorio „Parlo solo con gente sobria!“ u prevodu razgovaram samo sa ljudima koji su trezni. Mnogi analitičari vide ovaj potez Salvinija kao potvrdu da je Italija spremna da napusti EU i da ih sve manje interesuju stavovi evrokrata u Briselu.

Junker je poznat u Evropi po brojnim ekcesima u kojima je u vidno alkoholisanom stanju izlazio u javnost. Predsednik evropske komisije i najmoćniji čovek u političkoj strukturi EU Žan Klod Junker nedavno je izazvao diplomatski skandal kada je došao u vidno alkoholisanom stanju na gala večeru povodom NATO samita u Briselu.

Evrokrata Žan Klod Junker poznat po brojnim skandalima koji su uključivali konzumiranje alkohola ponovo je šokirao javnost, došavši pijan na NATO samit koji se održava u Belgiji. Najmoćniji čovek EU, nije bio u stanju da se popne na stepenice pa je zamalo pao u pokušaju.
Komisija EU je povodom tog slučaja saopštila da Junker navodno nije bio pijan već je bolestan od izvesnog oboljenja po imenu Skiatika(Sciatica), koja mu otežava kretanje. Ipak uprkos želji prestavnika EU da igraju na saosećanje javnosti, ovo nije prvi put da je Junker pijan u javnosti o čemu svedoče brojni snimci na internetu, tako je Junker na primer pre par godina udarao šamare liderima EU koji su prilazili da se sa njim pozdrave.

Tom prilikom je od strane Najdžela Faraža u javnost izašao i nadimak Žan Klod Junkera, Juncker the Drunker u prevodu „Junker pijanac“ kako ga zovu kolege unutar evropskog birokratskog aparata. Faraž je tom prilikom rekao da su britanki mediji otkrili bizarne podatke da doručkuje konjak svako jutro umesto doručka.

Izvor:Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite