TRAMP PRETI MEKSIKU I ŠALJE VOJSKU: Migranti neće ući u Ameriku, upozoravam vas pazite šta radite! (VIDEO)

TRAMP PRETI MEKSIKU I ŠALJE VOJSKU: Migranti neće ući u Ameriku, upozoravam vas pazite šta radite! (VIDEO)

Američki predsednik Donald Tramp danas je rekao da će razmestiti američku vojsku i zatvoriti južnu granicu ako vlasti u Meksiku ne zaustave velike grupe migranata koji dolaze u SAD iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora.

„Moram, na najoštriji mogući način, pozvati Meksiko da zaustavi ovaj proces, a ako to nije moguće, angažovaću američku vojsku i zatvoriti južnu granicu“,  upozorio je Tramp na Tviteru.

Više od hiljadu osoba, uključujushi porodice i žene sa decom, krenulo je iz Hondurasa prema SAD subotu, nekoliko dana nakon što su SAD pozvale predsednika Hondurasa da zaustavi masovnu migraciju.

Otprilike 1. 300 osoba učestvuje u „Maršu migranata“, a plan je hodati od mesta San Pedro Sula u severnom Hondurasu, kroz Gvatemalu u Meksiko, rekao je organizator Bartolo Fuenteš.

„Kada stignu u Meksiko, planiraju da traže status izbeglice kako bi ostali u zemlji ili da zatraže vizu za prolaz američke granice, dodao je Fuenteš.

U aprilu zbog slične grupe migranata, koji su nazvani „karavan“, Tramp jer zahtevao čvršću kontrolu granice i zatražio da se takvim grupama migranata zabrani ulazak u SAD.

Izvor: Tanjug/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite